Wifi deurbel kopen gids + TOP 10

Wifi deurbellen zijn een musthave voor de huiseigenaren van vandaag de dag. Wij zijn gek op beveiliging en alles wat gerelateerd is aan technologie en daarom zijn we ook enorme fans van de draadloze deurbellen die nu beschikbaar zijn. Met makkelijke installatie, ongelofelijke aanpassingsopties en zoveel meer, zou volgens ons elk moderne huis een wifi deurbel moeten hebben.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

 

Wifi deurbel kopen gids:

Hoe werkt een wifi deurbel?

Deurbellen die verbonden zijn met een draad zijn alle vele jaren een standaard onderdeel van elk huis. Die trend is echter in recente jaren aan het veranderen, aangezien de draadloze technologie deze industrie langzaam aan ook begint over te nemen. Vandaag de dag vervangen draadloze deurbellen in een rap tempo de traditionele vanwege hun handigheid en gebruiksgemak. Terwijl de wereld steeds meer begint te evolueren en men steeds minder draden wil gebruiken, is het alleen maar logisch dat de deurbellen ook meedoen aan deze draadloze revolutie.

LEES OOK: Deurbel met camera kopen gids

 

De basis begrijpen

Om het beste draadloze deurdeuntje te kopen is het belangrijk om te begrijpen hoe draadloze deurbellen werken. Om dit echter volledig te begrijpen is het eerst nodig om de basis van draadloze communicatie te begrijpen. Moderne wifi netwerken, mobiele telefoons, satelliet televisie antennes en steeds meer andere apparaten maken allemaal gebruik van gemoduleerde radiosignalen voor communicatie.

Radiosignalen zijn in essentie draaggolven met signalen die reizen van verzenders naar ontvangers. Daarom heeft elk wifi deurbel systeem een verzender (drukknop) en een ontvanger (de unit waar het deuntje uitkomt). Wanneer de ontvanger aangepast wordt aan de juiste draaggolf frequentie, ontvangt deze het signaal van de verzender en decodeert hij het naar zijn originele vorm. Dit is hoe draadloze transmissie en communicatie werkt. Laten we nu eens kijken hoe dit alles werkt met betrekking tot de draadloze deurbellen.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

 

De basis toepassen

Een typisch draadloos deurbel systeem bestaat uit twee onderdelen, namelijk de knop en de ontvanger. Veel van de beste deurbel modellen hebben twee of meer ontvangers, zodat je deze op verschillende plekken in je huis kan plaatsen.

Zoals normaal is, wordt de drukknop buiten bij de voordeur vast geplakt of geschroefd. De ontvangers (welke ingebouwde deuntjes hebben) kunnen overal in je huis geplaatst worden, zolang dit binnen het bereik van de verzender valt.

Bijna alle drukknoppen hebben een interne batterij die de vereiste voor elektrische draden of een stroomconnectie elimineren. De drukknop heeft ook een verzender die gebruik maakt van een elektromagnetische frequentie om een radiosignaal te sturen wanneer de drukknop ingedrukt wordt. Het 400-500 MHz signaal wordt direct naar de ontvanger gestuurd welke afgesteld wordt op dezelfde frequentie van de verzender. Zodra het verzonden signaal ontvangen wordt, wordt een elektrisch circuit in de ontvanger geactiveerd en vervolgens wordt er een deuntje afgespeeld.

Dankzij het gebruik van radio communicatie zijn er helemaal geen draden nodig. Het beste van alles, is dat hetzelfde signaal door meerdere ontvangers tegelijkertijd ontvangen kan worden, wat inhoudt dat je meerder ontvangers op strategische plekken in je huis kan plaatsen. Dit is vooral handig in grote huizen.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

Wifi Deurbel kopen

 

Waar moet je opletten wanneer je een wifi deurbel kopen gaat?

Zoals je waarschijnlijk al in de gaten hebt zijn er aardig wat factoren die je moet overwegen wanneer je een wifi deurbel kopen gaat voor je huis. Van een makkelijke installatie tot bereik en alles daartussen. Er zijn een verscheidenheid aan dingen die een wifi deurbel goed maken.

Aangezien een deurbel die alleen maar werkt op een afstand van 30 meter of eentje die een saai ‘ding-dong’ deuntje heeft het laatste is wat je wilt, zullen we hieronder 10 belangrijke dingen doornemen die je moet overwegen wanneer je een draadloze deurbel voor jezelf uitkiest.

 

Bereik

Als je al een paar draadloze deurbel reviews hebt gelezen, dan weet je al dat het bereik het belangrijkste punt is dat je moet overwegen wanneer je een wifi deurbel kopen gaat. Daarom zou je de afmetingen en de stijl van je huis moeten bekijken, mogelijke storende muren mee moeten nemen in je berekening en vervolgens een deurbel uitkiezen met het juiste bereik.

De meeste deurbellen beginnen met een bereik van 45 meter en dit loopt geleidelijk aan op bij andere modellen. Alhoewel een bereik van 45 meter genoeg is voor een vakantiehuisje of appartement, zullen de meeste huiseigenaren kiezen voor modellen met een groter bereik. De algemene richtlijn is echter, hoe groter het huis, hoe groter het bereik zou moeten zijn.

Uiteindelijk zou je een wifi deurbel moeten kiezen die het grootste gedeelte van je huis beslaat. Je zou het deuntje overal in je huis moeten horen, want dat is uiteindelijk het primaire doel van een draadloze deurbel nietwaar? Het laatste wat je wilt is het signaal verliezen, waardoor je mogelijk niet hoort wanneer er gasten aan de deur zijn door een slecht bereik. Daarom is het belangrijk dat je je behoeften goed bepaald en deze altijd in gedachte houdt wanneer je een draadloos deurbel systeem voor je huis uit gaat kiezen.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

 

Installatiegemak

Na bereik zou installatiegemak het volgende punt moeten zijn om te overwegen. Gelukkig zijn de meeste deurbellen erg makkelijk om te installeren. De meeste hebben alleen een enkele schroef nodig voor de drukknop of dubbelzijdige tape. De meeste draadloze ontvangers zijn daarnaast draagbaar en bedoeld om overal in huis mee te nemen, dus die hoeven helemaal niet geïnstalleerd te worden.

Wifi Deurbel koopgids

 

Geluidsopties

De meeste wifi deurbellen van vandaag de dag hebben een grote verscheidenheid aan deuntjes, wat je flexibiliteit geeft om verschillende uit te proberen en degene te kiezen die je het fijnst of leukst vindt.

Sommige geven je zelfs de mogelijkheid om je favoriete liedjes of andere deuntjes te downloaden die je vervolgens kan gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld afhankelijk van de gelegenheid een specifiek deuntje uitkiezen.

De goedkopere deurbellen hebben echter maar een paar opties qua deuntjes, dus probeer ze eerst uit te testen voordat je de deurbel koopt, zodat je weet of er eentje tussenzit die je aangenaam vindt. Als je echter een persoon bent die het niks uit kan maken wat voor geluidsopties je hebt en simpelweg een standaard deurbel met een paar deuntjes wilt hebben, dan is er zeker ook genoeg keuze voor je. Er zijn echt voldoende opties die je kan overwegen en de keuze is gelukkig aan jou.

 

Volume opties

Geen voorkeur hebben voor een bepaald deuntje kan iets zijn, maar elke draadloze deurbel zou je de flexibiliteit moeten geven om het volume te verhogen of verlagen. Je wilt bijvoorbeeld niet een luide deurbel hebben die je baby wakker maakt tijdens zijn/haar dutje of een deurbel die te zacht is en je niet kan horen tijdens het gebruik van de blender of tijdens het kijken van televisie. Daarom is het altijd een goede keuze om een deurbel uit te kiezen waarbij je het volume aan kan passen.

 

Visuele indicators

Je zou ook op visuele indicators moeten letten die knipperen en aangeven wanneer het deuntje afspeelt. Alhoewel dit belangrijk is voor momenten wanneer je lekker luid muziek aan het luisteren bent of een film aan het kijken bent met je home cinema setje, is het vooral belangrijk voor personen die slechthorend zijn of wanneer je het volume erg zacht hebt staan. Een wifi deurbel kopen met een helder en knipperend lichtje kan erg handig zijn in dit soort situaties.

 

Stijl en design

Het laatste wat je wilt is een grote witte doos die als een lelijk eendje aan je muur hangt, dus het moge duidelijk zijn dat je ook de stijl en het design van een draadloze deurbel moet overwegen. Alhoewel het mogelijk in het begin erg lastig lijkt om een wifi deurbel en ontvangers te vinden die bij je huisinrichting passen, zijn er voldoende stijlvolle opties waar je uit kan kiezen.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

Of je nu een mooie deurbel van natuurlijk hout en glas of een mooi zwart metalen model wilt, uiteindelijk wil je een kleur en stijl die goed bij je huis en de inrichting past. Als je hier niet op let, dan haal je mogelijk een model in huis die vervolgens constant opvalt en dat is iets wat niemand wil.

Goedkoopste Wifi Deurbel kopen

 

Compatibiliteit met andere beveiligingsaccessoires

Naast de vernieuwingen op het gebied van design en geluid in de laatste jaren, zijn er op het gebied van beveiliging en de integratie van beveiligingsaccessoires voor thuis ook veel nieuwe dingen uitgevonden. Sommige draadloze deurbel systemen kunnen gekoppeld worden aan bewegingssensors, deursensors en raamsensors en zodoende is het makkelijker dan ooit te voren om een goed beschermt huis te hebben.

 

Hoeveelheid drukknoppen die ondersteund worden

Het is ook belangrijk om te controleren hoeveel drukknoppen een deurbel systeem ondersteunt en dan vooral als je in een groot huis woont. Veel wifi deurbellen ondersteunen nu tot wel 6 knoppen en sommige ondersteunen zelfs een ongelimiteerd aantal. Dit is mogelijk niet een belangrijke factor als je in een klein huis woont, maar je zou een model uit moeten kiezen op basis van je individuele behoefte voor meerdere drukknoppen in je huis.

 

Stroom of batterijen

De meeste draadloze deurbellen van vandaag de dag worden geleverd met AA, AAA of andere wegwerp batterijen. Sommige modellen hebben echter ook oplaadbare batterijen en weer andere kan je met het netstroom verbinden.

Veel huiseigenaren geven de voorkeur aan batterijen vanwege hun flexibiliteit, maar sommige geven de voorkeur aan het verbinden met het netstroom, aangezien je dan nooit zorgen hoeft te maken of op te letten of de batterijen leeg zijn. Alhoewel dit grotendeels een kwestie van voorkeur is, moet je bij oplaadbare batterijen wel opletten dat de batterijen en oplader meegeleverd worden.

 

Frequentie bloktechnologie

Draadloze deurbellen opereren via een uitwisseling van frequenties die tussen verzenders en ontvangers plaatsvinden. Daarom moet je dit ook in de gaten houden wanneer je op zoek gaat naar een wifi deurbel. Als je eentje uitkiest zonder de mogelijkheid om frequentie codes zelf te leren, dan bestaat er de kans dat hij afgaat wanneer je buren een bezoeker hebben. Dat is pas een nachtmerrie!

Beste Wifi Deurbel

Wifi deurbel kopen? Veelgestelde vragen:

Wat is het bereik van een wifi deurbel?

Het bereik van een draadloze deurbel hangt volledig af van het model dat je uitkiest. Alhoewel de meeste een bereik van 30-90 meter hebben, zijn er ook modellen die een bereik van ruim 130 meter of meer hebben.

Je deurbel zou je overal in je huis moeten horen. Je wilt zeker weten niet dat je het signaal kwijtraakt door slecht bereik, dus je zou het bereik moeten bepalen die je nodig hebt en ervoor moeten zorgen dat je een model uitkiest die meer dan genoeg is om in de garage, het terras of op elke andere plek in het huis gehoord kan worden.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

 

Hoeveel ontvangers kan een enkele drukknop aansturen?

De meeste wifi deurbellen kunnen gebruikt worden met meer dan één ontvanger, zolang deze dezelfde coderingen delen en binnen het bereik van de verzender geplaatst worden. Sommige modellen worden zelfs standaard geleverd met drie ontvangers wat erg handig is. Voor grote huizen waar een hoop mensen in wonen zijn meerdere ontvangers vereist. Als je onder deze categorie valt, dan zou je moeten kiezen voor een systeem met in ieder geval twee ontvangers of zelfs meer.

 

Hoeveel drukknoppen kunnen gebruikt worden bij een wifi deurbel?

Zoals je nu weet kunnen draadloze deurbellen meer dan één drukknop ondersteunen, wat vooral handig is als je in een groot huis woont. Veel deurbellen kunnen tot wel zes drukknoppen ondersteunen, maar je zou moeten controleren hoeveel een specifiek model kan ondersteunen voordat je een koopbeslissing maakt.

 

Zullen de ontvangers het wifi netwerk in mijn huis verstoren?

Alle draadloze computernetwerken werken op 2,4GHz. Draadloze deurbellen werken echter met andere frequenties, wat ervoor zorgt dat je draadloze netwerk nooit het signaal van de deurbel zal verstoren en andersom.

Beste Wifi Deurbel kopen

 

Het besluit maken

Een draadloze deurbel is essentieel voor het gemak en mogelijk om nog veel meer dingen. Daarom moet je de beste draadloze deurbel voor je behoeften vinden. Er zijn een hoop modellen waar je uit kan kiezen, maar met de tips in dit artikel zou het een stuk makkelijker moeten worden. Voor iedere persoonlijkheid en budget is er wel een deurbel te vinden, dus zorg ervoor dat je goed bepaalt wat belangrijk voor jou is. Alhoewel je veel spot goedkope modellen kan vinden, raden we aan om die niet te overwegen, aangezien ze niet effectief en geldverspilling zijn. Voor iets meer kan je jezelf de frustratie besparen en genieten van ultiem gebruiksgemak. Veel succes met het vinden van een wifi deurbel!

Bekijk de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

 

LEES OOK: Deurbel met camera kopen gids

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo