Yuneec Breeze review

Drones zijn erg ver gekomen in de laatste paar jaren, maar nu fabrikanten het voor elkaar hebben gekregen om alle toeters en bellen in ze te stoppen, beginnen ze nu te focussen op ze kleiner en meer mobiel maken. Waarom? Nou, wat heb je aan een autonome vliegende camera als je die niet overal mee kan nemen waar je naartoe gaat? Nu drone makers er achter zijn gekomen hoe belangrijk mobiliteit is, verschijnen er nu een hoop super compacte onbemande luchtvoertuigen op de markt. Dus om te kijken wat deze opkomende categorie van zeer mobiele drones te bieden heeft, zullen we in deze Yuneec Breeze review bespreken wat deze populaire drone fabrikant op dit gebied op de markt brengt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Yuneec Breeze review

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Compact, mobiel design
  • Verscheidene autonome vlieg modi
  • Verrassend duurzaam
  • Redelijke 4K camera
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Negatief

  • Slappe, onnauwkeurige besturing
  • Gelimiteerde snelheid en bereik
  • Geen gimbal

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Yuneec Breeze review:

Features en specificaties

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt is de Breeze de kleinere, lichtere broer van de zwaardere Typhoon drones van het bedrijf. Maar laat je niet voor de gek houden door de afmetingen, aangezien deze kleine drone een hoop te bieden heeft onder de behuizing. Ondanks hij iets minder krachtig is, heeft de Breeze een hoop van dezelfde features dan zijn grotere, duurdere broer.

Waarschijnlijk een van de meest belangrijke features is de camera van de drone. De Breeze kan in 4K met 30fps video’s maken, 13 megapixel foto’s maken en zelfs live video naar je smartphone sturen, zodat je in realtime kan zien wat de drone ziet. Daarnaast is de Breeze ook uitgerust met een redelijke hoeveelheid autonome video modi, waaronder Orbit, Follow Me en Selfie. Dit zijn features die je voorheen alleen maar op drones kon vinden van €1.000 of meer.

Vergelijk prijzen nu bij:

Hij heeft zelfs een aantal features die de grotere Yuneec drones niet hebben. Naast een super mobiel design heeft de Breeze ook een positioneringssysteem voor binnenshuis, wat hem helpt om binnen te vliegen en stabiliteit te behouden met gelimiteerde GPS connectiviteit. Daarnaast levert Yuneec elke Breeze drone met een carrying case, een setje propeller bescherming en twee accu’s. waarbij elke je ongeveer 11 tot 12 minuten gebruikstijd biedt. Niet slecht voor een drone die €430 kost.

Yuneec Breeze

 

Bouwkwaliteit en design Yuneec Breeze

Wanneer je hem voor het eerst uit de doos haalt voelt de Breeze niet erg duurzaam aan. Hij is bijna geheel van plastic gemaakt (wat bij de meeste drones het geval is), maar dit plastic voelt iets meer breekbaar aan. Je hebt niet het idee dat hij een crash op een harde vloer zal overleven.

Vanwege dit waren we eerst een beetje sceptisch over de duurzaamheid van de Breeze, maar na verscheidene keren gecrasht te zijn tijdens deze Yuneec Breeze review waren we aangenaam verrast om te ontdekken dat hij aardig duurzaam is. We botste (per ongeluk) tegen verscheidene obstakels op (struiken, takken, boomstammen en zelfs de zijkant van een auto), maar geen enkele keer raakte de drone zo beschadigd dat hij niet meer op kon starten.

Vergelijk prijzen nu bij:

Wij denken dat deze veerkracht te maken heeft met het handige design van de propellers. Yuneec heeft deze namelijk zo gemaakt, dat je ze naar binnen kan klappen om de drone makkelijk te vervoeren, maar op basis van onze ervaringen lijkt het ook dat dit helpt om de drone te beschermen tegen botsingen. In plaats van af te breken buigen ze lichtjes naar achteren, wat lijkt te voorkomen dat ze afbreken.

Beste Yuneec Breeze

We moeten echter wel eerlijk toegeven dat we hem nooit op de straat hebben gecrasht of meer dan 1,5m uit de lucht hebben laten vallen. Dus alhoewel hij het aardig goed uithield tijdens onze testen, zijn we er nog steeds niet van overtuigd dat hij een zware crash zal overleven. Vlieg voorzichtig dus.

Afgezien van duurzaamheid scoort de Breeze ook een hoop punten op het gebied van design. Yuneec heeft deze drone gebouwd om super mobiel te zijn, dus de propellers en het landingsgestel zijn gebouwd om in elkaar te klappen en in een carrying case van 254 x 254 x 64mm te passen. Dit lijkt misschien niet zo’n belangrijke feature, maar we zijn er achter gekomen dat de mobiliteit factor enorm is. Omdat de Breeze zo makkelijk in een rugzak past namen we bijna overal mee naartoe, wat op zijn beurt betekende dat we meer gave video’s maakte. Fotografen zeggen altijd dat de beste camera degene is die je bij je hebt en hetzelfde geldt voor drones.

 

Accuduur en oplaadtijd

Om te kijken hoe lang deze kleine quadcopter in de lucht kon blijven, lieten we hem onze gebruikelijke testen ondergaan. Om te beginnen laadde we de accu volledig op, lanceerde we de Breeze ongeveer 3 meter in de lucht en lieten hem daar zweven totdat de accu leeg was en de Yuneec software de drone automatisch liet landen. Tijdens de minst zware omstandigheden bleef Breeze precies 11 minuten en 24 seconden in de lucht, wat maar 36 seconden minder is dan de tijd die Yuneec aangeeft. De gemiddelde gebruikstijd tijdens al onze testen (welke allemaal begonnen met een volle accu en eindigde toen de drone geforceerd werd om te landen) was 10 minuten en 40 seconden. Dus als je een beetje harder vliegt, dan kan je er vanuit gaan dat de accu het iets minder lang uithoudt, maar niet veel minder.

Vergelijk prijzen nu bij:

10 minuten klinkt misschien niet lang (en dat is het ook niet), maar het positieve is dat de Breeze geleverd wordt met twee accu’s, dus dat je ongeveer 21 minuten vliegtijd uit de drone kan halen als je ze beide opgeladen hebt. Dat is meer dan genoeg om wat selfies te maken, te filmen tijdens een afdaling met een mountainbike en wat je ook maar wilt doen met een vliegende camera. Elke accu heeft ongeveer 50 minuten nodig om volledig op te laden, dus je moet wel een beetje geduld hebben.

 

Vliegprestatie, autonomie en bereik

Vergeleken met andere drones op de markt is de Breeze een beetje gelimiteerd op het gebied van vliegprestaties. Hij heeft een maximale horizontale snelheid van 5 meter per seconde (ongeveer 18 km/h), kan maar 1 meter per seconde stijgen (ongeveer 3,5 km/h) en heeft een maximaal bereik van maar 100 meter, maar dit zijn doordachte keuzes. Yuneec heeft expres deze limieten in de software van de drone gebouwd, wat volgens ons bedoeld is om het risico te voorkomen dat je crasht of de drone verliest tijdens het vliegen. Dat is iets wat je zal moeten accepteren.

De andere limiterende factor is dat de Breeze geen fysieke controller heeft. Hij is ontwikkeld voor mobiliteit, dus om hem of klein en compact mogelijk te houden, heeft Yuneec besloten om de standalone controller over te slaan en in plaats daarvan een nieuwe app (voor Android en iOS) te ontwikkelen, die je kan downloaden met je smartphone.

Vergelijk prijzen nu bij:

Het is echter een goede app en we denken dat een van de beste en snelst reagerende drone controller apps is die we gebruikt hebben. Maar desalniettemin zorgt het feit dat je geforceerd wordt om touchscreen besturingen te gebruiken ervoor dat dit voor een redelijk slappe en onnauwkeurige vliegervaring zorgt. Virtuele joysticks bieden gewoon niet dezelfde precisie als fysieke en de Breeze app is geen uitzondering. Het was beter geweest als Yuneec je de keuze had gegeven.

Beste Yuneec Breeze Review

Zelfs met de limieten van de software en onnauwkeurige handmatige besturingen is de vliegervaring van de Breeze aardig goed. Dit is vooral het geval wanneer je de besturing overhandigd aan de automatische piloot software van Yuneec. Deze drone is meer ontwikkeld om een robot fotograaf te zijn in plaats van een quadcopter met geweldige prestaties voor hobbyisten. Hij is dus meer gefocust op automatisch vliegen dan handmatig. De autonome vlieg modus suite van de Breeze is niet zo uitgebreid als wat je op de Typhoon serie zal vinden, maar je hebt wel de keuze uit Orbit, Selfie en Follow Me, wat waarschijnlijk de meest belangrijke zijn voor personen die zichzelf willen filmen of foto’s willen maken. Deze modi functioneerde allemaal foutloos tijdens onze testen en alhoewel de Follow Me modus niet zo robuust is als het actieve object volgen van DJI, presteert hij wel geweldig om je Bluetooth signaal te volgen en je in beeld te houden.

Zelfs met al deze autonome modi moet je nog steeds voorzichtig zijn met waar je de drone gebruikt. De Breeze heeft namelijk geen ingebouwde obstakel vermijding, dus zelfs in de autonome modus moet je je omgeving in de gaten houden en oppassen voor obstakels tijdens je route. We vlogen een keer tegen de tak van een boom aan door de orbit radius te hoog te zetten. De Follow Me modus heeft vergelijkbare problemen (als je de drone laat volgen langs bomen of onverwachte verhogingen). Het is niet een dealbreaker, maar hij limiteert wel wat je ermee kan doen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Camera, accessoires en upgrademogelijkheden

Yuneec noemt de Breeze een selfie drone, dus het zal niet als een verrassing komen dat het bedrijf de drone uitgerust heeft met een aardig goede camera. Dit ding heeft een maximale resolutie van 4K met 30fps, maar kan ook 1080p video’s met 60fps en 720p video’s met 120fps maken. Hij maakt ook 13 megapixel foto’s, heeft een 117 graden gezichtsveld en kan op en neer bewegen met de druk op een knop.

Voor het overgrote deel is het een aardig goede kleine camera, maar hij heeft een groot minpunt. Hij heeft namelijk geen mechanische stabilisatie. Yuneec heeft geen gimbal op de Breeze camera geplaatst en koos in plaats daarvan voor digitale stabilisatie, wat helpt om de drone compact te houden. Het enige probleem met deze aanpak, is dat je deze feature niet kan gebruiken met 4K. Deze op software gebaseerde stabilisatie werkt alleen wanneer je met lagere resoluties opneemt, zoals 1080p of 720p. Dit zorgt ervoor dat je een moeilijke beslissing moet maken. Maak je high-res beelden met mogelijk een schuddende video of een soepele video met een lagere resolutie? Dat is een moeilijke beslissing.

Goedkoopste Yuneec Breeze Review

Op het gebied van accessoires wordt de Breeze geleverd met een aantal kleine, maar belangrijke toevoegingen. De eerste is een setje propeller beschermingen, die je makkelijk op de romp van de drone kan bevestigen en loskoppelen, om hem zodoende te beschermen wanneer je binnen vliegt. De tweede en waarschijnlijk een van de belangrijkste is een carrying case die meegeleverd wordt. Ondanks zijn ietwat kleine afmetingen, biedt deze case voldoende ruimte voor de drone, een reserve accu en alle vier van de eerdere genoemde beschermingen. Dit maakt het erg makkelijk om hem in een rugzak of koerierstas te doen.

Op het gebied van upgrades lijkt het niet dat de drone ontwikkeld is voor hardware upgrades. Yuneec zal waarschijnlijk net als bij andere drones van het bedrijf af en toe firmware updates uitbrengen, maar afgezien van dat lijkt het dat je het met deze hardware moet doen.

 

Conclusie van deze Yuneec Breeze review

Als je op zoek bent naar een makkelijke manier om luchtvideo’s te maken, dan is de Breeze een goed beginpunt. Hij heeft misschien niet dezelfde specificaties die je in duurdere drones vindt, maar wat hij mist op het gebied van snelheid en bereik maakt hij weer goed met een mobiel design, eenvoudige besturingen en een erg redelijke prijs.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Zijn er betere opties beschikbaar?

Nee niet echt. Je keuze is redelijk gelimiteerd in deze prijsklasse en Breeze is een van de beste drones die je momenteel kan krijgen voor nog geen €500.

Zijn dichtstbijzijnde concurrent is waarschijnlijk de nieuwe Hover Camera. Deze drone heeft vergelijkbare specificaties (4K camera, mobiel design, positioneringssysteem voor binnen, etc.) en is vergelijkbaar ontwikkeld voor selfies en andere basis lucht fotografie/videografie toepassingen. Hij kost iets meer (€600), maar voor dat extra geld krijg je een aantal mooie features die de Breeze niet heeft, zoals actieve gezicht tracking software en de mogelijkheid om de drone vanuit je hand op te laten stijgen.

Als mobiliteit niet belangrijk voor je is, dan is de DJI Phantom 3 Standaard een andere goede optie (€449). Hij heeft een beter bereik en besturing dan zowel de Breeze als Hover Camera, maar onthoudt wel dat hij lang niet zo compact is, niet binnenshuis kan vliegen en niet een 4K camera heeft.

 

Hoe lang zal hij het uithouden?

Waarschijnlijk een paar jaar als je er voorzichtig mee omgaat. Zoals we eerder al aangaven kan je de Breeze niet echt upgraden op het gebied van hardware, maar Yuneec zorgt er altijd voor dat hun producten de nieuwste firmware updates, software verbeteringen en zelfs af en toe een extra accessoire krijgen. Zolang je de drone niet flink crasht, zal hij het jarenlang volhouden.

Goedkope Yuneec Breeze Review

Moet je de Yuneec Breeze kopen?

Ja zeker. Zorg er echter wel voor dat de features en mogelijkheden van de Breeze passen bij je doelstellingen. Deze drone is waarschijnlijk niet een goede keuze voor serieuze piloten en filmmakers. Maar als je op zoek bent naar een makkelijke/betaalbare manier om luchtfoto’s te maken van jezelf en je avonturen, dan is de Breeze een uitstekende keuze. We hebben echt genoten van deze drone en jij zal dat waarschijnlijk ook doen.

Vergelijk prijzen nu bij:

We hopen dat je van deze Yuneec Breeze review hebt genoten.

LEES OOK: Drone kopen gids

1 Reactie
  1. Ik verloor ook net mijn tweede BREEZE.
    Kocht eerst een andere telefoon, ook die kon de controller niet bereiken. Na het proberen met de 4e telefoon en nog steeds geen verbinding met de controller, gewoon ‘ gewoon weer op de telefoon kijken dus’ WAARDELOOS! Na de (nieuw uitgevoerde) kalibratie vloog de BREEZE alle kanten op, behalve de goede. Dan met een tablet geprobeerd. Alles is correct ingesteld op 40 meter hoog en 60 meter ver. Op een hoogte van ongeveer 10 meter dacht ik dat het goed zou komen ware het niet dat het ding plotseling als een speer omhoog schoot. Ik heb nooit meer terg gezien. Dat was nummer twee. Ook over mijn eerste BREEZE had ik VEEL contacten met het “Service” -centrum in Duitsland. Nu ben ik een paar honderd euro en twee drones kwijtgeraakt. Het was een goede les voor mij, iets met een ezel en drie keer. Ik geloof niet langer in adverteren op tv en op internet.

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo