Beste broodbakmachine TOP 10 : dé ultieme koopgids

Brood is heerlijk en brood dat je zelf hebt gemaakt is zelfs nog beter. In onze beste broodbakmachine top 10 lijst kijken we naar de beste broodbakmachines die beschikbaar zijn voor alle soorten brood. Elke is zorgvuldig uitgetest, zodat je vol vertrouwen een aankoop kan doen.

Broodbakmachines zijn niet geschikt voor het maken van alle soorten brood, maar super voor het creëren van een simpel witbrood of iets dat meer avontuurlijk is. In onze lijst zal je vier van de beste broodbakmachines vinden, waaronder een goedkope van zo’n €100 en meer geavanceerde waarmee je een hoop creatieve creaties kan maken. Maar laten we eerst eens een kijkje waar je op moet letten bij de aanschaf van de beste broodbakmachine (lees verder onder onze top 10).

TOP 10 broodbakmachines

RangMachine
1Tomado TBM9001B
2Domo B3970
3Kenwood BM450
4Panasonic SD-ZB2512KXE
5DOMO B3990
6Panasonic SD-2511WXE
7Unold 68415
8Inventum BM121B
9Moulinex Uno OW6101
10Princess Wake Up 152006

 

Zo kies je de beste broodbakmachine

De belangrijkste vraag die je moet stellen bij het kopen van de beste broodbakmachine, is hoe goed hij brood bakt. Aangezien je dit niet zelf kan testen in de winkel, zullen we dit uiteraard hier behandelen. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar een aantal interessante features die bepalen wat je kan bakken en hoe gebruiksvriendelijk je dit kan maken met je broodbakmachine. De beste broodbakmachines beginnen rond de prijs van €80-110, maar er zijn ook modellen waarbij je het dubbele betaald. De beste modellen (wat vaak de duurste zijn) hebben meer programma’s en meer recepten, maar over het algemeen zijn ze beter in het bakken van je dagelijkse brood.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte broodbakmachines volgens:

 

Broodafmetingen

De meeste broodbakmachines bieden drie broodafmetingen, maar sommige compacte modellen bieden maar één of twee. Broodafmetingen worden vaak beschreven door aan te geven hoeveel het uiteindelijke brood weegt. Meer opties geven je meer flexibiliteit. Bak bijvoorbeeld een brood van 900 gram voor de weekenden en wanneer je gasten verwacht en één van 450 of 700 gram in de week of wanneer je de consumptie van koolhydraten wilt verminderen.

 

Hoeveelheid programma’s

De beste broodbakmachine zou minimaal rond een dozijn programma’s moeten hebben, waaronder voor wit, bruin, volkoren broden en snelbak opties. Als jij, een vriend of familielid een intolerantie voor gluten heeft, zoek dan naar een machine met een speciaal programma voor speciale glutenvrije broodmixen. Het is het ook waard om één te kopen met deegprogramma’s. Deze kunnen een hoop verschillende soorten degen maken, van pizza tot ciabatta en sommige kunnen zelfs croissant deeg maken. De broodbakmachine doet al het mix, kneed en rust werk. Je maakt het tot slot af met de hand en bakt het in de oven. Sommige broodbakmachines hebben ook cake en jam programma’s. Dus als je altijd al eens jam wilde maken, dan is dit een mooie bonus feature.

 

Snelle programma’s

Veel broodbakmachines bieden snelbak programma’s, maar het is het zeker waard om te controleren of ze bij je wensen en behoeften passen. Sommige hebben bijvoorbeeld alleen maar snelle recepten voor witbrood en als je alleen maar volkoren eet, dan heb je hier niet echt veel aan. Kijk ook zeker hoe snel de programma’s zijn. Sommige machines kunnen een groot witbrood binnen een uur maken, terwijl andere hier langer over doen.

 

Tijdvertraging

Vermijd broodbakmachines die geen tijdvertraging hebben. Dit is namelijk erg handig voor het bakken van brood dat precies op tijd klaar is voor het ontbijt of wanneer je terug komt van je werk. Je doet de ingrediënten er in en geeft volgens aan dat de starttijd vertraagt moet worden, zodat je brood klaar is na een maximum van 13 uur.

 

Extra accessoires

Sommige duurdere broodbakmachines hebben een dispenser in de deksel om zaadjes, noten en gedroogd fruit op precies het juiste moment toe te voegen. Dit is het zeker waard als je van brood met zaden houdt, aangezien andere machines een pieptoon geven, zodat je vervolgens de ingrediënten handmatig toe kan voegen. Hier heb je niks aan als je gedurende de nacht brood laat bakken of wanneer je op het werk bent. Een paar broodbakmachines hebben ook een gist dispenser in de deksel. Dit garandeert dat de gist volledig vrijgehouden wordt van water, zout en suiker totdat het hier echt tijd voor is, wat voor perfecte resultaten zorgt. Als je interesse hebt om brood te maken met roggebloem, zoek dan naar duurdere machines die een extra kneedmes hebben die speciaal voor rogge gemaakt is. Dit maakt het mogelijk om broden te maken met tot wel 100% roggebloem, in plaats van recepten met alleen maar een klein beetje rogge voor de smaak.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte broodbakmachines volgens:

 

Overzicht van enkele broodmachines

Panasonic SD-ZB2502BXE Broodbakmachine

Belangrijkste features

 • 400g, 500g en 600g broodafmeting opties
 • Ingebouwde zaad, fruit en gist dispensers
 • Inclusief rogge kneedmes

Beste Broodbakmachine panasonicAls je de absolute beste broodbakmachine wilt hebben en toch nog enigszins op de kosten wilt letten, dan is de Panasonic SD-ZB2502BXE de juiste keuze. Deze geavanceerde machine kost zo’n €180, maar hij maakt geweldig brood en heeft alle features die je nodig hebt om een grote verscheidenheid aan broden, degen en jams te maken.

Een aantal dingen zorgen ervoor dat hij er echt uitspringt. Ten eerste heeft hij een zaad en gedroogd fruit dispenser en een gist dispenser die de gist uitstekend scheid van het water. Ten tweede wordt hij geleverd met een rogge kneedmes, zodat je 100% roggebroden en ook gemixte broden kan maken.

Tot slot wordt hij ook geleverd met een uitgebreid receptenboek voor meer dan 100 recepten. Uiteraard kan je meer online vinden, maar al deze recepten zijn zo samengesteld dat ze perfect werken met de Panasonic broodbakmachine. Het is een geweldig allround pakket die je met veel plezier zal gebruiken.

Vergelijk prijzen bij:

 

Cuisinart CBK250U Automatische Broodbakmachine

Belangrijkste features

 • 465g en 700 brood opties
 • Zaad en gedroogd fruit dispenser
 • Maak je eigen samengestelde programma instellingen

Beste Broodbakmachine cuisinartAls het idee van de beste broodbakmachine van Panasonic iets is wat je zoekt, maar je iets in je keuken wilt hebben dat wat stijlvoller is, dan is de Cuisinart CBK250U Automatische Broodbakmachine een geweldige optie. Hij heeft ook een zaad en gedroogde fruit dispenser, maar ziet er uit als een meer compact en modern apparaat.

Hij maakt uiteraard ook erg goed brood, wat ook wel mag voor de prijs van €200 en hij maakt ook de grootste broden van alle broodbakmachines die we getest hebben. De grootste die hij kan maken is een kolossale 700g, wat 100g meer is dan wat de Panasonic kan doen.

Een laatste interessante feature die geen enkele andere machine heeft, is een programmeerbare instelling. Hiermee kan je je eigen recepten creëren, de baktijd en rusttijd instellen en nog veel meer, zodat je een recept krijgt die perfect aan je wensen voldoet. Dit is een mooie extra als je je inspanningen wilt perfectioneren om het perfecte brood te maken.

Vergelijk prijzen bij:

 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Coolblue: bekijk aanbieding

 

Kenwood Broodbakmachine BM260

Belangrijkste features

 • 350g, 500g en 600 broodafmeting opties
 • Handige aanpasbare lepel om ingrediënten af te meten
 • Receptenboek met een aantal interessante opties

Beste Broodbakmachine kenwoodAls je liever niet meer dan €100 spendeert aan de beste broodbakmachine, dan is de Kenwood Broodbakmachine BM260 een goede compromis. Hij mist extra features, zoals dispensers voor zaden en gist, maar heeft zeker een paar interessante trucjes.

Onze favoriete feature is de meegeleverde aanpasbare lepel. Dit maakt het erg makkelijk om ingrediënten perfect af te meten, zodat je niet de waag erbij hoeft te halen. De broodbakmachine wordt ook geassisteerd door een ventilator om het bakproces te versnellen.

We vinden het meegeleverde receptenboek ook erg fijn, waar een aantal ongebruikelijke recepten in staan, zoals gekarameliseerde uienbrood en zelfs chocoladebrood. Erg lekker!

 

Russell Hobbs 18036 Broodbakmachine

Belangrijkste features

 • 300g, 444g en 600g broodafmeting opties
 • Drie kleuropties voor de korst en een tijdvertraging
 • Snelbak modus van 55 minuten

Beste Broodbakmachine russell hobbsWil je de beste broodbakmachine, maar ook de goedkoopste? Dan is de Russell Hobbs 18036 Broodbakmachine de keuze voor jou. Er is niks wat er echt uitspringt, maar hij heeft alles wat je nodig hebt en met een prijs van €100 is hij zeker een stuk goedkoper dan andere opties.

In tegenstelling tot andere goedkope broodbakmachines die we getest hebben, heb je de keuze uit drie broodafmetingen, dus je kan degene uitkiezen die het beste bij je behoefte past. Ook heeft deze machine een tijdvertraging, zodat je alle ingrediënten er in kan stoppen en lekker warm brood kan hebben wanneer je thuiskomt of opstaat.

Ook is er een snelbak optie van 55 minuten en 12 programma’s voor dingen zoals deeg, cakes en jams. Het is een geweldige machine om mee te beginnen.

Vergelijk prijzen bij:

 

Conclusie

Uiteraard zijn er nog veel meer broodbakmachines beschikbaar en sommige modellen zullen misschien zelfs beter bij je wensen en behoeften passen. Als je ervoor zorgt dat je de eerdergenoemde punten in de gaten houdt, dan zal je zeker weten dat je de beste broodbakmachine voor jou zal kopen.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte broodbakmachines volgens:

7 Opmerkingen
 1. helaas levert Panasonic als er iets aan de hand is niet de gewenste service. na twee jaar wordt de machine niet meer warm en dan durft men te zeggen dat het aan het einde van levensduur is. Tja, als de fabrikant dat zelf al vindt…. voor mij geen panasonic meer.

  • Inmiddels heb ik 2 Panasonic broodmachines ‘versleten’. Gezien de reputatie van het merk en de daarbij hoge aanschafprijs zou je verwachten dat zo’n apparaat wel 10 jaar meegaat. Niet bij mijn 2 apparaten. Twee keer veel geld betaald en twee keer geen waar voor mijn geld gehad. Bij mijn tweede apparaat (SD-2500) is het brood regelmatig niet goed gelukt en zaten we met een klef hompje brood.

 2. Mijn Panasonic 2502bxe vertoont sinds afgelopen week ook de nodige kuren. En 2 weken geleden nog een nieuwe dispenser gekocht omdat het plastic palletje is afgebroken.
  Inderdaad ook pas net 2 jaar oud en dus buiten de garantietermijn. Erg jammer en een flinke tegenvaller voor zo’n duur apparaat.

 3. Bedankt voor de info.

 4. Bedankt voor de review

 5. Panasonic heeft toch wel veel positieve reviews
  en het is beslist een degelijke bbm welke lekker brood bakt.

  Bij elke dag een broodje bakken gaat een Panasonic bbm
  natuurlijk geen 10 jaar mee
  maar toch langer dan andere merken bbm’s.

  Zelf heb ik de Panasonic SD-2500WXE
  en bak er lekker brood mee
  zelfs ook lekker speltbrood.

  Ik heb ook eens een Inventum bbm gehad:
  raar kubus brood en vaak klef en niet gaar
  met een geur van verbrand plastic.

  Dan gaat mijn voorkeur toch uir naar de Panasonic.
  En het goedkoopste model de Panasonic SD-2500WXE
  bakt gewoon het lekkerste brood.

 6. Beste brood machine is moulinex ik wil geen ander meer het lekkerste brood alle soorten brood bak ik wel bloem van boerenbond die luxe bloem is zo lekker als een santwis heel veel succes

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo