Beste camera: compact, spiegelreflex & systeemcamera

Ontdek de beste digitale camera’s die je kunt kopen. Lees over onze favoriete spiegelreflex-, systeem-, ultrazoom- en compactcamera’s. Weet je niet zeker welke camera voor jou het best is? Dan hebben we ook een complete camera koopgids. Er is iets voor iedereen, van mooie, makkelijk te gebruiken compactcamera’s voor in je broekzak tot de beste budget-spiegelreflexcamera’s. Met onze actuele lijst kun je makkelijk de goede keuze maken. Bekijk onze volledige reviews voor meer details.

Voor het leesgemak, en om het makkelijker te maken om jouw beste camera te vinden, hebben we dit artikel in delen opgesplitst. Bovenaan vind je onze favoriete spiegelreflex- en systeemcamera’s, daaronder vind je de beste bridgecamera’s, ultrazooms, en compactcamera’s.

LEES OOK: Camera kopen tips
LEES OOK: Beste systeemcamera kopen TOP 10

 

Spiegelreflex- en systeemcamera’s

Ben je op zoek naar de ultieme beeldkwaliteit en flexibiliteit? Dan is een digitale spiegelreflex- of systeemcamera ideaal. Er is veel variatie binnen deze categorie, van enorme semiprofessionele dSLR’s tot vrij compacte budget-systeemcamera’s, maar ze hebben allemaal verwisselbare lenzen – zo kun je het beste gereedschap kiezen voor iedere situatie. Over het algemeen is de sensor een stuk groter dan die in een compactcamera, het beste eenvoudige teken van goede beeldkwaliteit, al leggen grote sensors beperkingen op aan het zoomniveau. Vaak hebben deze camera’s veel handmatige besturingsmogelijkheden voor mensen die hun belichting willen manipuleren – al is dat niet altijd het geval bij goedkopere systeemcamera’s.

 

Nieuwkomer: Fujifilm X-T10 – Beste beeldkwaliteit in zijn klasse

Fuji X-T10 beste systeemcamera

De X-serie van Fujifillm heeft altijd, met zijn retro ontwerpen en handmatige besturingsopties, veel aanhangers gehad – met name onder degenen die goede herinneringen hebben aan de dagen van de filmrolletjes. Het doet er echter niet toe hoe de camera’s eruit zien, omdat de beeldkwaliteit voor hun prijs altijd overweldigt, en de Fujifilm X-T10 is geen uitzondering.

Dit is het goedkopere model van de verkrijgbare X-camera’s, dus je krijgt geen metalen behuizing of weerbestendigheid. Gelukkig zijn er wel veel draaiknoppen en schakelaars om mee te spelen, is het ontwerp ergonomisch, en is de besturing goed uitgedacht. De fotoprestaties zijn fantastisch, onder de beste die je zult zien van een systeemcamera op basis van APS-C. Video is geen pluspunt, net zoals de rauwe snelheid, maar de foto’s zien er geweldig uit. Tegen deze prijs is het een behoorlijk koopje, en maakt hij foto’s die zich kunnen meten met twee keer duurdere camera’s.

Prijs ten tijde van review: €799. Sensorresolutie: 16 megapixels. Sensorformaat: 23,6×15,6mm (APS-C). Vermenigvuldiger brandpuntsafstands: 1,5x. Zoeker: Elektronisch (2.360.000 beeldpunten). LCD-scherm: 3 inch (920.000 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): 3,1x (24-75mm). 35mm-equivalentdiafragma: f/5.2-8.4. Lensbevestiging: Fujifilm x Mount. Gewicht: 576g. Formaat (HxBxD): 85x130x116mm.

Vergelijk prijzen bij:

 

1. Samsung NX3000 – Een scherpe systeemdeal, maar schiet op!

Samsung NX3000 camera

De Samsung NX-camera’s zijn altijd redelijk geweest, maar hebben zich nooit weten te verheffen tot de fel bevochten top van de systeemcamera’s. Dat is allemaal veranderd met de ongelofelijke NX3000, die niet alleen fantastisch, maar op het moment ook nog belachelijk goedkoop is: je kunt hem krijgen voor slechts €270. Laat die lage prijs je echter niet in de war brengen – dit is een enorm stijlvolle en compactcamera met een aantal geweldige functies, zoals de beste Wi-Fi afstandsbediening in zijn klasse, en een kantelbaar scherm voor makkelijke selfies.

De besturing is uitstekend, met dank aan een lensring waaraan verschillende functies kunnen worden toegewezen. Nu we het toch over de lens hebben: de 16-50mm powerzoom is erg compact als je hem inklapt. Binnenin vind je een APS-C-sensor met 20,3 megapixels, die garant staat voor fantastische foto’s met veel detail en weinig ruis. Bovendien krijg je er ook nog een gratis exemplaar van Adobe Photoshop Lightroom 5 bij, zodat je de foto’s later makkelijk kunt verbeteren via je PC of laptop.

Prijs ten tijde van review: €390. Sensorresolutie: 20 megapixels. Sensorformaat: 23,5×15,7mm (APS-C). Vermenigvuldiger brandpuntsafstands: 1,5x. Zoeker: Geen. LCD-scherm: 3 inch (460.800 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): 3,1x (24-75mm). 35mm-equivalentdiafragma: f/5.2-8.4. Lensbevestiging: Samsung NX. Gewicht: 386g. Formaat (HxBxD): 67x126x78mm.

Vergelijk prijzen bij:

 

2. Sony Alpha A6000 – De chicste systeemcamera die er is

Sony Alpha A6000

Het NEX-merk van Sony is niet meer, en daarmee verliezen we de geliefde NEX-6. Maak je echter geen zorgen, want de Sony A6000 is zijn directe opvolger in ieder opzicht behalve de naam, die hij alsnog eer aandoet. Dit is een serieuze CSC, van zijn aluminium behuizing tot zijn brede aanbod aan knoppen, waaronder lekker grote modus- en besturingswielen om de camera zo snel als nodig te kunnen instellen.

De sensor is nu ruim bedeeld met 24 megapixels, en is even groot als de camera die je aantreft in veel spiegelreflexcamera’s voor consumenten, dus je komt geen detail tekort. De camera’s van Sony blijven indruk maken met hun lage ruisniveau: ISO 1600 is praktisch vrij van ruis, en zelfs ISO 6400 is bruikbaar.

Hij is ook snel, met een snelle opnamemodus van 11fps en een autofocussysteem dat praktisch het hele beeld bestrijkt en ongelofelijk snel en nauwkeurig werkt. Het is ook een van de beste videocamera’s die je kunt kopen voor deze prijs. Eigenlijk is de A6000 zo goed, en zo redelijk geprijsd, dat hij echt het einde van spiegelreflexcamera’s voor consumenten zou kunnen inluiden.

Prijs ten tijde van review: €560. Sensorresolutie: 24 megapixels. Sensorformaat: 23,5×15,6mm (APS-C). Vermenigvuldiger brandpuntsafstands: 1,5x. Zoeker: Geen. LCD-scherm: 3 inch (921.600 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): 3,1x (24-75mm). 35mm-equivalentdiafragma: f/5.2-8.4. Lensbevestiging: Sony E Mount Gewicht: 460g. Formaat (HxBxD): 70x120x70mm.

Vergelijk prijzen bij:

 

3. Nikon D610 – Full-frame voor een stuk minder dan je zou denken

Nikon D610 beste camera

De prijs van fullframe-fotografie is vorig jaar ingestort, toen Canon en Nikon allebei voor het eerst zulke camera’s begonnen te verkopen voor ongeveer €1500. Wij verkozen de Nikon D600 boven zijn rivaal van Canon, maar dat model begon problemen te ontwikkelen met vuil op de sensor. Het probleem was niet fataal, maar het stak wel een spaak in de wielen van een geweldige camera.

Nu hebben we dus de D610. In feite dezelfde camera, maar het probleem is voor eens en altijd verholpen. Er zijn een aantal andere kleine dingen veranderd, zoals merkbaar snellere continu-opnames van 6fps (tegenover 5,5fps), en een nieuwe ‘stille’ continumodus tegen 3fps.

De meeste zaken zijn dus hetzelfde gebleven, maar dat is geen probleem. De beeldkwaliteit is subliem, met flitsende kleuren die tegelijkertijd met gemak subtiele huidskleuren nabootsen. Er is nauwelijks ruis te zien, zelfs bij hoge ISO-waardes.  Je hebt alle knoppen die je nodig hebt, en dit model zou dan ook hoog op je lijst moeten staan als je serieus op zoek bent naar een spiegelreflexcamera.

Prijs ten tijde van review: €1599. Sensorresolutie: 24,2 megapixels. Sensorformaat: 35,9x24mm. Vermenigvuldiger brandpuntsafstands: 1x. Zoeker: Optisch. LCD-scherm: 3 inch (921.000 beeldpunten). Lensbevestiging: Nikon F. Gewicht: 850g. Formaat (HxBxD): 113x141x82.

Vergelijk prijzen bij:

 

4. Panasonic Lumix DMC-GF6 – De beste budgetsysteemcamera

Panasonic Lumix DMC-GF6 camera

De GF-serie van Panasonic is het goedkoopste exemplaar binnen de G-serie van systeemcamera’s. Het nieuwste model voelt echter niet goedkoop aan, met een handig moduswiel bovenop en een draaiend LCD-touchscreen om boven je hoofd te schieten of met een aanraking scherp te stellen. Er zit een uitklapbare flitser in, al is er geen accessoireklem.

Het is de snelste budgetsysteemcamera die we ooit hebben gezien, en hij haalt dan ook 4,2fps in continu-opname. Hij doet het ook goed met video, met indrukwekkende 50fps Full HD-beelden en meer dan genoeg handmatige besuringsmogelijkheden voor een camera van dit type. De 16-megapixel-foto’s zien er goed uit tot en met ISO 1600, een respectabele prestatie, maar vooral de automatische modus is indrukwekkend. Die gaat goed om met scènes met veel contrast, en beschikt over scherpe autofocus. Het is een prima algemene camera, en een perfecte keuze als je op zoek bent naar een eerste systeemcamera.

Prijs ten tijde van review: €500. Sensorresolutie: 16 megapixels. Sensorformaat: 17,3x13mm (Micro Four Thirds). Vermenigvuldiger brandpuntsafstands: 2x. Zoeker: Geen. LCD-scherm: 3 inch (1.040.000 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): 3x (28-84mm). Lensbevestiging: Micro Four Thirds Gewicht: 439g. Formaat (HxBxD): 65x112x97mm.

 

5. Canon EOS 70D – Onze favoriete spiegelreflex voor enthousiastelingen

Canon EOS 70D beste camera 2016

De Canon EOS 70D is het nieuwe luxemodel in Canon’s aanbod van APS-C-camaera’s, dus dit is een goede keuze als je op zoek bent naar een goede spiegelreflexcamera zonder te hoeven uitwijken naar professionele full-frame camera’s. Hij is extreem consistent: de functies, fotoprestaties, en videobeelden zijn allemaal even indrukwekkend. Hij heeft een nieuwe autofocus op sensorbasis, waardoor hij veel makkelijker te gebruiken is in live view (en voor video), en een scharnierend scherm voor foto’s onder ongewone hoeken.

De nieuwe sensor heeft 20 megapixels, de automatische belichting is briljant geregeld, en de details zijn scherp. De ruisniveaus blijven laag tot ISO 500, maar het moet worden gezegd dat hij niet het beste presteert op dit gebied. Het grote voordeel zit hem hier vooral in de consistentie van de afbeeldingen, naast zijn flexibiliteit als een apparaat voor zowel fotografie als video-opname. Het is onze favoriet op dit gebied, al zouden pure fotografen ook de Nikon D7100 moeten overwegen.

Prijs ten tijde van review: €950. Sensorresolutie: 16 megapixels. Sensorformaat: 17,3x13mm (Micro Four Thirds). Vermenigvuldiger brandpuntsafstands: 2x. Zoeker: Geen. LCD-scherm: 3 inch (1.040.000 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): 3x (28-84mm). Lensbevestiging: Micro Four Thirds. Gewicht: 439g. Formaat (HxBxD): 65x112x97mm.

Vergelijk prijzen bij:

 

6. Panasonic Lumix DMC-GH4 – Een hele eigen klasse 4K

Panasonic Lumix DMC-GH4 camera

De GH-serie heeft lang uitgeblonken onder de systeemcamera’s. In plaats van een spiegelloos ontwerp om het formaat van het apparaat simpelweg terug te dringen heeft Panasonic zich gericht op de video-opname van het apparaat. De Panasonic Lumix DMC-GH4 bouwt dus voort op de reputatie van zijn voorgangers voor uitstekende videokwaliteit, en ondersteunt ook oogverblindende 4K-video.

Ook al kun je nog niet genieten van zulke videobeelden, opnames in 4K hebben altijd hun voordelen. Bij downsampling van 4K naar Full HD kan de camera gebruik maken van een dubbele kleurresolutie. Op deze manier kun je ook het beeld bijsnijden in de nabewerking, zonder daarbij veel kwaliteit te verliezen. Er zijn volop opties voor videokwaliteit, in- en output van de microfoon, en je kunt ongecomprimeerde video streamen via de HDMI-poort.

Als camera is hij ook indrukwekkend, al kun je voor deze prijs betere modellen vinden. Toch weet hij de meeste systeemcamera’s bij te benen, en de beeldkwaliteit is eerder solide en consistent dan bijzonder. De videoprestaties kennen echter hun gelijke niet voor deze prijs en draagbaarheid, dus een videomaker hoeft niet verder te kijken dan deze camera.

Prijs ten tijde van review: €1400. Sensorresolutie: 15,9 megapixels. Sensorformaat: 17,3x13mm (Micro Four Thirds). Vermenigvuldiger brandpuntsafstands: 2x. Zoeker: Elektronisch. LCD-scherm: 3 inch (1.036.000 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): N/A. Lensbevestiging: Micro Four Thirds Gewicht: 560g. Formaat (HxBxD): 95x144x84.

Vergelijk prijzen bij:

 

Bridge-, ultrazoom-, en compactcamera’s

Ooit was er makkelijk onderscheid te maken tussen een kleine compactcamera en een flinke ‘bridge’- of ultrazoomcamera. Vandaag de dag kun je echter enorme zoomniveaus krijgen op een klein apparaat, terwijl veel van de grotere modellen hun telefoto’s hebben ingeruild voor betere beeldkwaliteit. Toch is er hier iets voor iedereen, van de kleinste broekzakapparaatjes tot de meest veelzijdige bridgecamera’s, en zelfs afstandsmeters met een vaste lens in retrostijl.

 

1. Panasonic LX 100 – Een wereldprestatie, de beste compact

Camera Panasonic Lumix LX100

Panasonic heeft de beste compactcamera gemaakt die we ooit hebben gezien, in de vorm van de LX100. Met een sensor die we normaal zien in ‘Micro Four Thirds’-systeemcamera’s  heeft hij een enorm voordeel ten opzichte van andere compacts op het gebied van lichtontvangst. Technisch gesproken gebruikt hij niet de volledige sensor, maar tel de heldere lens met een diafragma van F1.7-2.8 mee en je krijgt iets echt bijzonders. Het is een buitengewone prestatie, en je maakt foto’s waar een full-frame spiegelreflex tevreden mee zou zijn.

Daarnaast is er een enorm bereik aan goed uitgedachte fysieke knoppen, met twee lensringen en grote draaiwielen bovenop. De flitser is verwijderbaar, en zit op een bevestiging waaraan je ook andere accessoires kunt zetten. Hij schiet ook geweldige video’s, met ondersteuning voor resoluties tot 4K. Het is een fantastische camera, en gaat direct de concurrentie aan met systeem- en spiegelreflexcamera’s. Er zijn kleinere broekzakapparaten, maar geen betere.

Prijs ten tijde van review: €680. Sensorresolutie: 12,8 megapixels (effectief). Sensorformaat: 17,3x13mm. Zoeker: Elektronisch (2,764,000 beeldpunten). LCD-scherm: 3 inch (921.000 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): 3,1x (24-75mm). 35mm equivalent diafragma: f/3.7-6.2. Gewicht: 407g. Formaat (HxBxD): 67x126x70.

Vergelijk prijzen bij:

 

2. Sony WX350 – Fantastische balans van zoom, formaat en prijs

beste camera Sony WX350

Bij het ontwerpen van een camera gaat het allemaal om balans: grote zoombereiken en grote sensors zorgen voor grote camera’s. De WX350 weet het evenwicht echter precies goed te krijgen voor amateurfotografen. Hij verpakt een 20x-zoomlens, het enige dat je niet in een smartphone kunt stoppen, in een behuizing van slechts 26mm in de diepte. Dat wil echter niet zeggen dat hij niet samenspeelt met je smartphone; met dank aan Wi-Fi en NFC kun je snel al je foto’s delen met vrienden. Hij is ook nog stijlvol ontworpen, met een volledig zwarte afwerking.

De beeldkwaliteit maakte tijdens al onze tests indruk, en de lens wist over het volledige bereik behoorlijk scherp te blijven – van een lekker breed 24mm-equivalent tot een vrij lange 480mm aan het einde van de zoom. Het in natuurlijk geen spiegelreflexcamera, maar de beeldkwaliteit is goed genoeg om online te kunnen delen in vrijwel iedere situatie. Het is onze favoriete simpele camera van dit jaar, en je kunt er een kopen voor Sinterklaas voor minder dan €190.

Prijs ten tijde van review: €210. Sensorresolutie: 18 megapixels. Sensorformaat: 1/2.3 inch. Zoeker: Geen. LCD-scherm: 3 inch (460,800 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): 20x (24-480mm). 35mm equivalentsdiafragma: f/20-36, Gewicht: 164g. Formaat (HxBxD): 57x96x26mm.

 

3. Nikon Coolpix S9900 – Vol verrassingen voor de goede prijs

Nikon Coolpix S9900 beste camera

Een groot zoomniveau kun je nog steeds niet krijgen met een smartphone, en met de 30x zoom van deze Nikon S9900 kun je veel dichter bij je onderwerp komen en veel betere scènes regelen dan met welke telefoon dan ook. Die zoom reikt van een vrij typische 25mm tot en met een enorme 750mm, dus het is makkelijk om mensen of dieren van een afstand op te pikken. Hij is ook voorzien van een bewegend scherm om foto’s boven je hoofd te kunnen maken, of om selfies te kunnen creëren.

Je kunt hem krijgen in verschillende kleuren en met een enorme hoop functies, zoals Wi-Fi om foto’s te delen en GPS om bij te houden waar je wat hebt vastgelegd. De beeldkwaliteit is niet verbazingwekkend, maar hij houdt zich opvallend goed bij slechter licht en hoge zoomniveaus. Je kunt dus goed ogende plaatsjes schieten in bijna iedere situatie, en ze zien er zeker goed genoeg uit om online te delen. Het is een geweldige camera voor zijn geld.

Prijs ten tijde van review: €280. Sensorresolutie: 16 megapixels. Sensorformaat: 1/2.3 inch. Zoeker: Geen. LCD-scherm: 3 inch (921,000 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): 30x (25-750mm). 35mm equivalentsdiafragma: f/21-36, Gewicht: 294g. Formaat (HxBxD): 67x113x41mm.

 

4. Panasonic Lumix DMC-TZ60 – Sterk op ieder gebied, vol nuttige extra’s

Panasonic Lumix DMC-TZ60 camera

Smartphones hebben compactcamera’s dan misschien verdreven voor dagelijkse foto’s, maar geen enkel apparaat kan zich meten met het bereik van een compacte ultrazoom – zoals de 30x-zoomlens van deze uitstekende Panasonic Lumix DMC-TZ60. Dit is echter niet zomaar een broekzakcamera, want je hebt goede toegang tot handmatige besturing met dank aan de lensring aan de voorkant en het standaardwiel op de achterkant. Het is ook vrij bijzonder dat hij een kleine zoeker heeft; de kwaliteit is niet fantastisch, maar het wordt een eitje om de compositie te bepalen in fel zonlicht.

Hij heeft al de nieuwste functies die je zou verwachten, inclusief ingebouwde Wi-Fi zodat je de camera kan besturen vanaf een smartphone en NFC voor makkelijke koppeling. De video-opname is goed, met toegang tot Full HD en verschillende kwaliteitsopties, en het resultaat ziet er soepel en natuurlijk uit, ook bij slecht licht. De beeldkwaliteit is indrukwekkend aan de ingezoomde kant van het spectrum, en met behulp van de optische beeldstabilisatie is het geheel grotendeels scherp te houden. Je kunt zelfs plaatjes schieten in RAW, zodat je er later meer uit kunt halen op je PC.

De TZ60 doet wat je zou verwachten van een goede reiscamera: veel functies in een kleine behuizing met consistente, betrouwbare resultaten.

Prijs ten tijde van review: €290. Sensorresolutie: 18 megapixels. Sensorformaat: 1/2.3 inch. Zoeker: Elektronisch. LCD-scherm: 3 inch (460,800 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): 30x (24-720mm). Gewicht: 240g. Formaat (HxBxD): 66x111x37mm.

 

5. Sony Cyber-shot DSC-RX10 – Uitzonderlijke foto’s en video’s, en een genot in gebruik

Sony DSC-RX10 beste camera 2016

Met de RX10 blijft Sony innoveren, dit keer door de relatief grote 1 inch-sensor van de Sony RX100 II te combineren met een grote zoomlens, met een geweldige algemene camera tot gevolg.

Op het eerste gezicht lijkt de RX10 op veel ultrazoom- of bridgecamera’s, maar de viermaal grotere sensor zorgt voor veel betere beelden. Helaas draagt de grotere sensor wel bij aan de kleinere zoomfactor, met slechts 8,3x. Dit betekent dat de RX10 ergens zit tussen systeemcamera’s, met hun 3x kitlenzen, en bridgecamera’s met hun piepkleine sensor.

Het ontwerp maakt hem dus tot een fantastische all-rounder: de beeldkwaliteit is nog het meest vergelijkbaar met een systeem- of spiegelreflexcamera, maar het zoombereik is groter dan dat van de meeste van zulke camera’s . Hij zet altijd sterke prestaties neer, of je nu van dichtbij fotografeert bij slecht licht of scènes op afstand in beeld brengt. Een ander voordeel is de constante F2.8 door het hele bereik, zodat inzoomen je belichtingsinstellingen niet door de war gooit. Hij is ook fantastisch voor video, met geweldige beeldkwaliteit en microfoon- en koptelefoonaansluitingen voor audio.

Ten slotte zijn er ook lekker veel handmatige instellingen, zodat de RX10 perfect is voor degenen die graag aanrommelen. Het is een geweldige camera, misschien wel de enige die je ooit nodig zult hebben, en hij is zijn hoge prijs zeker waard.

Prijs ten tijde van review: €790. Sensorresolutie: 20 megapixels. Sensorformaat: 1 inch (13,2×8,8mm). Zoeker: Elektronisch (2,400,000). LCD-scherm: 3 inch (1,288,000 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): 8,3x (24-200mm). 35mm equivalntsdiafragma: f/7.6. Gewicht: 834g. Formaat (HxBxD): 90x130x1030.

 

6. Panasonic Lumix DMC-FZ200 – Revolutionaire lens zorgt voor overweldigende kwaliteit

beste camera Panasonic Lumix DMC-FZ200

Nóg een camera van Panasonic, maar dit keer een full-size ultrazoommodel met een bereik van 25-600mm. Er zijn ultrazooms die het beter doen dan dat, maar alleen de FZ200 behoudt een snel F2.8-diafragma over het volledige bereik. Je kunt dus zonder zorgen foto’s maken in situaties met weinig licht, en je zorgvuldig gekozen belichting wordt niet overhoop gehaald als je besluit wat dichterbij te kijken.

Met viermaal de belichting van een typische F5.6 ultrazoom kun je in veel meer situaties fotograferen. De lens zorgt ook voor mooie scherptediepte-effecten, dus je kunt gemakkelijk je onderwerp benadrukken.

Bovenop de lens zijn er goede knoppen, geweldig ogende video, snelle fototijden, en een superscherpe zoeker van 1,312,000 dots. Het is de ultrazoom die je het best kunt kopen als je een sterke camera zoekt, maar geen interesse hebt in een complete spiegelreflex.

Prijs ten tijde van review: €350. Sensorresolutie: 12 megapixels. Sensorformaat: 1/2.3 inch. Zoeker: Elektronisch. LCD-scherm: 3 inch (1,312,000 beeldpunten). Optische zoom (35mm-equivalent brandpuntsafstand): 24x (25-600mm). Gewicht: 588g. Formaat (HxBxD): 87x125x110mm.

 

Nog vragen over de beste camera gids?

Stel ze gerust in de reacties hieronder.

4 Opmerkingen
 1. Wij maken volgend jaar een mooie reis door de nationale parken van zuidwest-amerika. Ik neem natuurlijk mijn spiegelreflex mee, maar zoek er een camera bij die de rest van mijn gezin kan gebruiken, maar ik er ook zelf bij kan pakken als mijn spiegelreflex te groot/zwaar of teveel gedoe is. Ik zoek dus een (redelijk) compacte camera die in staat om met een relatief eenvoudige bediening de kleuren van de uitgestrekte natuur mooi op beeld te brengen. Wat zouden jullie mij adviseren?

  Ik hoor het graag!
  Sandra

  • Sony rx100 iv is ideaal, klein formaat en erg goede kwaliteit, ook bij weinig licht. De zon is rond de evenaar erg fel, met harde scaduwen tot gevolg. Je mooiste fotos maak je s-ochtends of s-avonds, en dan is het al weer snel donker. Probeer de camera een dag bij de verkoper en vertel je ervaring.

 2. Leuke site. Vind de nx3000 een mooie camera maar zie dat deze niet overal meer wordt verkocht. Weet jij wat de opvolger van deze camera is?
  Groetjes Carmen

 3. Beste,

  Ik geraak er maar niet aan uit.
  Wekelijks ga ik naar het bos of naar de zee (deze zomer ga ik op reis naar frankrijk) met mijn hond.
  Ik zoek een camera die snel bewegende beelden na elkaar kan vastleggen. Alsook de zoom is belangrijk en de kwaliteit van de foto’s, kleuren. Wat raad je me aan?

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo