Beste monitor kopen gids

Waar je een monitor ook voor nodig hebt, het is het waard om van te voren een beetje onderzoek te doen. In dit artikel over de beste monitor hebben we opties toegevoegd voor verschillende behoeften en budgetten, van goedkope monitors tot professionele monitors voor wanneer een accurate kleur cruciaal is voor je werk en uiteraard zullen er ook 4K monitor modellen voorbij komen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte monitoren volgens:

Hoe testen we de beste monitor?

We hebben elke monitor in deze lijst uitgebreid getest en ze gekozen uit een lijst met tientallen andere modellen die we getest hebben. We gebruiken een X-rite i1 Display Pro kleurenmeter om de helderheid, zwartwaarden, kleuraccuraatheid en bereik van kleuren te meten. We gebruiken ook de Leo Bodnar lag tester om de input lag te meten, wat een belangrijke factor is wanneer je een gaming monitor uitkiest.

Voor het geval je iets meer info nodig hebt, zullen we hieronder eerst ook de belangrijkste jargon die je tegen zal komen bespreken. Wanneer we over een model in deze lijst een uitgebreide review hebben geschreven, dan zal je een link daar naartoe terugvinden.

 

Beste monitor: Vakjargon

Helderheid: Dit is redelijk eenvoudig, maar het is belangrijk om te weten dat de helderheid wordt gemeten in ‘nits’. Veel monitors scheppen op met een helderheid van 300 nits of meer, maar het is normaal gesproken aanbevolen om ongeveer de helft van dat getal te gebruiken voor je monitor, zodat je vermoeide ogen kan voorkomen.

Zwartwaarde: Dit wordt ook gemeten in nits, maar het refereert aan hoe ‘zwart’ een monitor het beeld kan maken. Hoe lager het nummer, normaal gesproken rond de 0,5 nits of minder, hoe beter. Een lage zwartwaarde is vooral belangrijk om van HD films en televisie te genieten.

Contrast ratio: Dit is het verschil tussen de donkerste en lichtste piek van een monitor en wordt weergegeven als een ratio. Een contrast ratio van 1.000:1 wordt als goed gezien, maar hoe hoger, hoe beter. Alles minder dan 800:1 is gemiddeld.

Input lag: Dit is iets wat voornamelijk een impact heeft voor gamers, aangezien dit het verschil tussen de tijd dat je de muis beweegt en de actie op het scherm verschijnt is. We testen dit op alle monitors, maar het is alleen maar iets waar je je zorgen over hoeft te maken wanneer je snelle games speelt, zoals first-person shooters.

Beste Monitor koopgids

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte monitoren volgens:

 

Wat is het verschil tussen een Full HD, Quad HD en 4K monitor?

De resolutie is een van de belangrijkste dingen die je moet overwegen. Het refereert aan uit hoeveel pixels het scherm bestaat. Een Full HD monitor (wat dezelfde resolutie is als de meeste televisies) zal 1.920 horizontale lijnen van pixels hebben en 1.080 verticale lijnen.

Hoe hoger de resolutie, hoe scherper je monitor zal zijn. Een hogere resolutie betekent ook dat je meer ruimte op een enkel scherm hebt, dus je kan bijvoorbeeld verschillende schermen naast elkaar bekijken.

Je moet echter onthouden dat hoe groter het scherm, hoe minder scherp het zal verschijnen, dus het is beter om een hoge resolutie te hebben ook grotere schermen van 27-inch en daarboven aan te schaffen.

Er zijn drie veelvoorkomende monitor resoluties:

 • Full HD: 1.920 x 1.080 – Beste voor 24-inch monitors en daarboven
 • Quad HD: 2.560 x 1.440 – Beste voor 27-inch monitors en daarboven
 • 4K / Ultra HD: 3.840 x 2.160 – Beste voor 27-inch monitors en daarboven.

 

Wat is refresh rate en maakt het uit?

De refresh rate refereert aan hoeveel keer per seconde een monitor bijwerkt wat er op het scherm te zien is. De meeste hebben een 60Hz refresh rate, wat betekent dat de monitor het scherm 60 keer per seconde vernieuwd.

Dit is prima in de meeste gevallen, maar gamers zullen mogelijk problemen zien in games, zoals verticale tearing en haperingen. Voor gaming is het het vaak waard om te investeren in een 120Hz of 144Hz monitor. Ze verversen vaker, wat resulteert in een soepelere beweging.

Het is het ook waard om een monitor met Nvidia G-Sync of AMD FreeSync te overwegen. Beide technologieën proberen grafische problemen tijdens het spelen van games te voorkomen, door de frame rate van de game te matchen met de refresh rate van de monitor.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte monitoren volgens:

 

TN vs VA vs IPS

Bijna alle monitors maken gebruik van LCD technologie, maar er zijn verschillende soorten LCD technologieën met verschillende karakteristieken. Er zijn drie primaire types, alhoewel sommige fabrikanten hun eigen versies van elke hebben. Dit is een snelle opsomming van wat je moet weten:

TN: Dit is het meest voorkomende type LCD paneel. Ze zijn goedkoop om te maken, dus de meeste goedkopere monitors maken gebruik van deze technologie. Goede monitors kunnen accurate kleuren met een redelijke contrast produceren, maar vaak met slechtere kijkhoeken, waarbij het scherm van de zijkant bekijken de kleuren vervormd.

VA: Dit paneeltype biedt de beste contrast van alle drie. Dit betekent dat zwarte kleuren donkerder en meer realistisch zijn, wat geweldig is wanneer je films en video’s bekijkt. Maar VA panelen zijn niet het beste voor gaming, aangezien ze over het algemeen minder snel reageren, wat tot problemen kan leiden.

IPS: Dit is de meest gebruikte technologie voor duurdere monitors. IPS biedt uitstekende kleuraccuraatheid, kijkhoeken en snelle reactietijden in games. Deze kunnen niet opboksen tegen de contrast van VA panelen, maar IPS is nog steeds beter dan TN op dit gebied.

Beste Monitor kopen

 

Kleurruimte en kleurgamma van een monitor

Er zijn veel standaarden voor kleur die ervoor zorgen dat wat je op het scherm ziet overkomt met wat bedoeld was. Een kleurruimte is een specifieke standaard voor kleur, terwijl de kleurgamma het percentage van kleurruimte is die de monitor weer kan geven. Zo zal je bijvoorbeeld vaak horen dat een monitor een 99% sRGB kleurgamma heeft, wat inhoudt dat dit scherm 99% van de kleuren in die ruimte weer kan geven.

Er zijn een aantal verschillende kleurruimtes. Dit is wat je moet weten:

sRGB / Rec.709: Dit is de meest voorkomende kleurruimte en wat gebruikt wordt op het internet. Tenzij je een professionele fotograaf of videobewerker bent, is dit de enige kleurruimte waar je je druk om hoeft te maken. Hetzelfde geld voor Rec.709, een kleurruimte die gebruikt wordt voor films en televisie.

Adobe RGB: Dit is een wijdere kleurruimte die gebruikt wordt door fotografen. Als je foto’s bewerkt voor professioneel gebruik, dan heb je een monitor nodig die het meeste van deze kleurruimte kan weergeven. Amateur fotografen vinden het mogelijk ook handig, maar onthoud dat iedereen die je foto’s op een website zal bekijken, deze zal zien in sRGB en niet Adobe RGB.

DCI P3: Dit is een nieuwe standaard die voornamelijk gebruikt wordt voor moderne films en televisie. Tenzij je een professionele videobewerker bent is het echter iets dat je niet nodig hebt.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte monitoren volgens:

 

Enkele van de beste monitor reviews:

BenQ GL2450 monitor

Een simpele, goedkope monitor die doet wat hij moet doen

Belangrijkste features:

 • 24-inch, 1.920 x 1.080 TN LCD scherm
 • DVI en D-SUB verbindingen
 • Versie met HDMI beschikbaar
 • Prijs: €130

Beste Monitor BenQ GL2450Als je een redelijk goede 1080p monitor wilt waar je niet meteen je bankrekening voor hoeft te plunderen, dan is de BenQ GL2450 onze keuze. Je krijgt geen toeters en bellen, maar voor zo’n €130 krijg je een uitstekende waarde voor je geld en het is geen slechte monitor. Hij is jammer genoeg niet goed genoeg voor werk waar accurate kleuren belangrijk zijn, maar de gemeten contrast ratio van 949:1 is goed voor de prijs en de backlight is consistent zonder dat deze lekt of troebel wordt.

Het enige probleem met de versie die we getest hadden, was dat deze alleen maar DVI en VGA connecties had, maar er is een andere versie (GL2450HM) die HDMI heeft. Het mooie is dat deze versie niet duurder is, waardoor het een geweldige optie is als je gewoon de basis wilt. Door het gebruik van een snellere (maar over het algemeen minder kwalitatief) TN LCD paneel, is de BenQ GL2450 een erg goede gaming monitor.

Vergelijk prijzen bij:

 

Asus PB287Q 4K monitor

Een goede 4K monitor voor gaming en algemeen gebruik

Belangrijkste features:

 • 28-inch, 3.840 x 2.160 TN paneel
 • DisplayPort 1.2 ondersteuning / 60HZ met 4K resolutie
 • Knippervrij backlight
 • Prijs: €455

Beste Monitor Asus PB287QAls je een serieuze PC gamer bent met een net zo serieus gamesysteem, dan heb je zonder twijfel nagedacht over 4K. Als deze beschrijving bij jou past, dan zou je de Asus PB287Q 4K monitor moeten kopen. Dit is een van de eerste TN gebaseerde 4K monitors en hij laat een goede indruk achter door zijn vriendelijke design, goede standaard beeldkwaliteit en uitzonderlijk lage 10,6ms input lag.

Er zijn echter wel wat problemen met deze monitor. Zijn verticale kijkhoek is slecht en de OSD besturing is vrij lastig, maar al met al is het de beste ‘goedkope’ 4K monitor die we tot dusver gezien hebben. Onthoud echter dat als je niet echt 4K nodig hebt, dat dit een verspilling is. Je kan namelijk voor dezelfde prijs geweldige QHD monitors kopen, zoals de Viewsonic VP2772.

Vergelijk prijzen bij:

 

AOC U3477PQU monitor

Belangrijkste features:

 • 34-inch, 3.440 x 1.440 IPS scherm
 • 320cd/m2 helderheid
 • VGA, HDMI, DVI en DisplayPort connecties
 • Prijs: €599

Beste Monitor AOC U3477PQUUltra breedbeeld monitors beginnen steeds populairder te worden en ze komen steeds meer voor nu de prijs langzaamaan begint te dalen. We zijn van mening dat ze een van de beste keuzes voor personen zijn die op zoek zijn naar de ultieme productiviteit, dankzij hun mogelijkheid om twee schermen naast elkaar te plaatsen, zonder dat een van beide verkleind aanvoelt.

In het geval van de AOC U3477PQU krijg je niet alleen productiviteit, maar ook een geweldige beeldkwaliteit, met een hoge maximale helderheid en diepe zwarte kleuren voor een uitstekende contrast en goede kleurdekking en accuraatheid.

Het grootste minpunt van dit scherm en wat gamers weg zal jagen, is de redelijk hoge input lag. Voor veel personen zal het niet een probleem zijn, maar personen die snelle schietgames spelen, waarbij elke milliseconde telt zullen het verschil merken. (lees onze hier onze uitgebreide AOC U3477PQU review)

Vergelijk prijzen bij:

 

Samsung S32D850T monitor

Een kwalitatieve 32-inch monitor voor kantoorgebruik

Belangrijkste features:

 • Geweldige 32-inch, 2.560 x 1.440 pixel VA scherm
 • Diverse standaard
 • Eco vriendelijke modus
 • €528

Beste Monitor Samsung S32D850TAls je een grote kantoormonitor nodig hebt die makkelijk om in te stellen is en niet te zwaar voor je bankrekening is, dan is het het zeker waard om een kijkje te nemen naar de Samsung S32D850T. Het 2.560 x 1.440 pixel resolutie VA beeldscherm levert een uitstekende beeldkwaliteit over een 32-inch diagonaal, met goede kijkhoeken en helderheid en de standaard is divers. Deze biedt voldoende draaimogelijkheden, 130mm gereedschapsvrije hoogteverstelling en de mogelijkheid om soepel te schakelen naar portret modus.

Enkele dual-link DVI, DisplayPort 1.2 en HDMI 1.4 connecties, verscheidene USB poorten (een om met de PC te verbinden en vier USB 3.0 poorten voor randapparatuur) en een paar 3.5mm audio aansluitingen kunnen aan de achterkant van de Samsung S32D850T gevonden worden. De grote en duidelijk gemarkeerde fysieke knoppen net onder het scherm zullen je helpen om verschillende instellingen aanpassen makkelijk te maken.

Samsung heeft de milieuvriendelijkheid van het beeldscherm ook verbetert met een Eco modus, welke significant minder energie verbruikt, terwijl tegelijkertijd beeldkwaliteit wordt geboden. Helderheid wordt opgeofferd in deze modus. Ondanks de aanwezigheid van een gaming modus, raden we deze monitor niet aan voor games, aangezien de reactietijden relatief laag zijn.

Vergelijk prijzen bij:

 

Asus MG279Q monitor

Kwalitatieve 144Hz AMD FreeSync monitor

Belangrijkste features:

 • 28-inch, 2.560 x 1.440 IPS display
 • 144Hz, AMD FreeSync ondersteuning
 • 1x HDMI, 2x DisplayPort 1.2, 2x USB 3.0
 • Prijs: €579

Beste Monitor Asus MG279QAls je op zoek bent naar een gaming monitor met uitstekende kwaliteit, dan moet je op zoek gaan naar eentje met ondersteuning voor een refresh rate van 144Hz. Nog beter is eentje die AMD FreeSync ondersteunt, een technologie die vervelende visuele problemen voorkomt, zoals haperingen en tearing. Als je een soepele 60fps game ervaring wilt hebben, dan heb je deze technologie nodig.

De Asus MG279Q heeft ook een paneel met een redelijke kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van een IPS paneel, dus de kijkhoek is aardig goed en een standaard contrast ratio van 1.222:1 is geweldig voor een gaming monitor en hetzelfde geldt voor de zwartwaarde van 0,27 nit. Hij dekt ook 98,2% van de sRGB kleurruimte, wat erg goed is.

Goede connecties en een diverse standaard, welke een hoogteverstelling en portret modus ondersteuning biedt, maken dit een geweldige allround monitor voor elk gebruik, niet alleen gaming.

Vergelijk prijzen bij:

 

Asus ROG Swift PG27AQ monitor

4K monitor voor gaming met Nvidia G-Sync

Belangrijkste features:

 • 27-inch, 4K monitor met IPS paneel
 • 60Hz refresh rate met Nvidia G-Sync (Alleen voor Nvidia GPUs)
 • DisplayPort en HDMI inputs, 2x USB 3.0
 • Prijs: €975

Beste Monitor Asus ROG Swift PG27AQAls 4K gaming je ding is, dan is de Asus ROG Swift PG27AQ de monitor voor jou. Hij maakt gebruik van Nvidia G-Sync technologie, wat helpt om tearing en haperingen te voorkomen. Dit is echter wel maar een 60Hz paneel, in plaats van 144Hz waar professionele gamers de voorkeur aan geven.

Daarnaast is de Swift een monitor die er best mooi uit ziet en de algemene beeldkwaliteit is uitstekend. Een 0,19 nit zwartwaarde en 1.012:1 contrast ratio is goed en het beeldscherm dekt een indrukwekkende 99,2% van de sRGB kleurruimte. Een input lag van maar 10ms is ook uitstekend voor gaming.

Het enige echte probleem is dat je een PC moet hebben die krachtig genoeg is om games goed af te spelen met een 4K resolutie en het redelijk hoge prijskaartje uiteraard. Je moet tot slot ook een Nvidia GPU hebben om G-Sync te gebruiken.

Vergelijk prijzen bij:

 

Viewsonic VP2772 monitor

Professionele kleurprestatie voor een lagere prijs

Belangrijkste features:

 • 27-inch, 2.560 x 1.440 IPS display
 • 12-bit kleurenbron, 14-bi LUT
 • DisplayPort, Mini DisplayPort, DVI, HDMI en 4x USB 3.0
 • €817

Beste Monitor Viewsonic VP2772De personen die het meeste klagen zijn personen met grote monitors en een standaard 1.920 x 1.080 resolutie. Het is prima wanneer je een beperkt budget hebt, maar met die afmetingen wil je liever iets dat je wat meer ruimte geeft om te werken.

Neem dan snel een kijkje naar de Viewsonic VP2772, een 27-inch monitor met een 2.560 x 1.440 resolutie en een professioneel IPS paneel voor net iets meer dan €800. Het is zeker weten niet het goedkoopste model dat we tegengekomen zijn, maar het is de beste 27-inch monitor dankzij de uitstekende features, het flexibele design en de geweldige beeldkwaliteit.

Vergelijk prijzen bij:

 

Samsung S34E790C monitor

34-inch gebogen ultra brede monitor

Belangrijkste features:

 • 34-inch, 21:9 monitor met een 3.440 x 1.440 resolutie
 • Gebogen monitor met een VA LCD paneel
 • 2x HDMI, 1x DisplayPort
 • 4x USB 3.0
 • Prijs: €813

Beste Monitor Samsung S34E790CAls je het idee van een ultra brede monitor met een 21:9 aspect ratio in plaats van een standaard 16:9 wel wat vindt, dan hoef je alleen maar een kijkje te nemen naar de Samsung S34E790C. Hij is ook nog gebogen, wat echt werkt voor ultra brede monitors wanneer je er dicht opzit.

Het voordeel van zo’n breedbeeld is meer ruimte op je bureaublad en geweldige inleving wanneer je games speelt. Onthoud dat je een krachtige PC nodig hebt om met een 3.440 x 1.440 resolutie te spelen, maar het is het 100% waard. Het is voornamelijk goed voor race games.

Deze monitor maakt ook gebruik van een VA paneel, wat resulteert in een uitstekende 2.133:1 contrast ratio. Dit zou moeten helpen om films nog meer inlevend te maken. En alhoewel hij geen gaming features zoals een hoge refresh rate of AMD FreeSync heeft, is de input lag maar 10,9ms, wat meer dan voldoende is voor gaming. (lees hier onze uitgebreide Samsung S34E790C review)

Vergelijk prijzen bij:

 

Samsung U32E850R monitor

Enorme 32-inch 4K monitor voor een redelijke prijs

Belangrijkste features:

 • 32-inch, 4K monitor met AMD FreeSync
 • 10-bit PLS paneel met 4ms reactietijd
 • Hoogte, draai en kantel verstelling
 • Prijs: €950

Beste Monitor Samsung U32E850RGeen enkele 32-inch 4K monitor zal goedkoop zijn, maar gezien hoeveel je kan spenderen, is de Samsung U32E850R een uitstekende waarde. En het is een geweldige monitor voor elke gelegenheid of het nu werk, entertainment of gaming is.

Alhoewel hij maar een refresh rate van 60Hz heeft, helpt de AMD FreeSync technologie om een soepele game ervaring te bieden. De 9,57ms input lag is ook indrukwekkend laag. Uitstekende kleuraccuraatheid, 98% sRGB dekking en een 0,09 nit zwartwaarde is allemaal aardig goed. Een contrast ratio van 800:1 is niks speciaals, maar het is goed genoeg.

Gecombineerd met eindeloze features en een uitstekend standaard design is het een geweldige optie voor het overschakelen naar een 4K monitor. (Lees hier onze uitgebreide Samsung U32E850R review)

Vergelijk prijzen hier:

 

NEC EA244UHD monitor

Professionele 24-inch 4K monitor

Belangrijkste features:

 • 24-inch, 4K monitor
 • Exceptionele kleuraccuraatheid
 • Volledig aanpasbare standaard
 • Energiebesparende bewegingssensor
 • Prijs: €1109

Beste Monitor NEC EA244UHDDe NEC EA244UHD is een geweldige high-end monitor voor beeld bewerkende professionals die een maximale beeldruimte willen hebben, maar in een meer compacte vorm. Hij heeft een 4K resolutie in een 24-inch paneel, wat hem ideaal maakt als je een monitor upgrade wilt hebben, maar niet meteen een supergrote monitor daarvoor wilt kopen.

Hij is niet echt slank of stijlvol, maar hij heeft een relatief kleine standaard en een dunne rand. De bouwkwaliteit is echter uitstekend. De monitor zit verpakt in duurzaam matte zwart plastic en alle mechanismen voor het draaien en aanpassen van de standaard werken soepel. De standaard kan bijna 360 graden draaien, de hoogteverstelling kan de bovenste rand van de 4K monitor tussen de 38cm en 51cm verstellen en er is een functie om het scherm in portret modus te roteren.

Een uitgebreide selectie van connecties zit grotendeels aan de onderkant. Er is een USB 3.0 input voor de USB hub, twee USB 3.0 sockets, twee dual-link DVI, twee HDMI, twee DisplayPort en een 3.5mm audio ingang. Aan de rechterkant vind je een extra USB aansluiting en audio output. Een bewegingssensor zit net onder het scherm en detecteert of er een gebruiker aanwezig is en wanneer dit niet het geval is, dan wordt het scherm automatisch uitgeschakeld.

Het 24-inch, 3.840 x 2.160 IPS scherm is scherp en helder en biedt uitstekende kijkhoeken en een geweldige kleuraccuraatheid. Jammer genoeg reageert hij niet snel genoeg voor gaming.

Vergelijk prijzen bij:

 

Dell UP2715K 5K monitor

Glanzende 27-inch monitor met 5K resolutie

Belangrijkste features:

 • 27-inch, 5.120 x 2.880 (5K) monitor
 • 99% Adobe RGB met glazen afwerking
 • Ingebouwde Harmon Kardon speakers
 • Prijs: €880

Beste Monitor Dell UP2715KNee dit is niet een typefout, de Dell UP2715K is een 5K monitor. Het is duidelijk dat hij bedoeld is als een tegenhanger van een 5K iMac, gezien de glanzende, versterkte glazen voorkant, maar vergis je niet, want dit een monitor van topkwaliteit.

Bijna 100% dekking van Adobe RGB en sRGB kleurruimtes en zeer accurate kleuren maken dit een geweldige monitor voor werk en de 5K resolutie zorgt voor een hoop bureaublad ruimte.

Oudere versies van Windows werken niet zo goed met 5K, maar als je Windows 10 hebt of deze monitor wilt gebruiken als een tweede scherm voor je iMac, dan is dit een geweldige optie. (lees hier onze uitgebreide Dell UP2715K review)

Vergelijk prijzen bij:

 

Dell UltraSharp UP3216Q monitor

Uitstekende 32-inch 4K monitor

Belangrijkste features:

 • 31,5-inch, 3.840 x 2.160 IPS beeldscherm
 • Professionele fabriekskalibratie, 97% Adobe RGB
 • Mini DisplayPort. DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, 4x USB 3.0
 • Prijs: €1122

Beste Monitor Dell UltraSharp UP3216QAls je op zoek bent naar een monitor van 30-inch, dan kan je net zo goed de volgende stap maken en een 4K monitor kopen. En als je dit besluit om te doen, dan is de Dell UltraSharp UP3216Q degene die we aanbevelen.

Net als de 24-inch versie wordt hij volledig gekalibreerd geleverd en (volgens onze metingen) dekt hij 97% van de Adobe RGB kleurruimte. De kleuraccuraatheid is uitstekend en de gebruikelijke standaard voor design en bruikbaarheid van Dell zijn ook aanwezig. (Lees hier onze uitgebreide Dell UltraSharp UP3216Q review)

Vergelijk goed de prijzen bij:

 

Samsung UD970 monitor

32-inch professionele 4K monitor

Belangrijkste features:

 • 32-inch, 4K monitor
 • Indrukwekkende uniformiteit en kleuraccuraatheid
 • Gemaakt voor serieuze professionals, maar goed genoeg voor gaming
 • Prijs: €1269

Beste Monitor Samsung UD970Dit is niet een monitor die gericht is op de gemiddelde kantoorwerker. De 4K Samsung UD970 is gemaakt voor serieuze professionals en hij is perfect voor werk waar de kleur erg belangrijk is. Het 32-inch, 3.840 x 2.160 pixel resolutie beeldscherm is een van de beste op de markt, welke accurate kleuren, goede contrast en zeer indrukwekkende uniformiteit biedt. Alhoewel deze 4K monitor totaal niet gericht is op gaming, zullen alleen de meest veeleisende gamers een probleem hebben met de reactietijd van het scherm.

Het beeldscherm wordt volledig geassembleerd geleverd. wat een erg fijne bonus is. Hij kan ook naar voren en achteren kantelen, links en rechts draaien, makkelijk roteren in een portret modus en de hoogte kan maximaal 130mm aangepast worden. Het design is mooi en hij voelt ook stevig aan, maar dit betekent wel dat hij 13,7kg weegt, wat aardig zwaar is.

De fysieke knoppen die makkelijk te gebruiken zijn zitten net onder de onderkant verborgen, waarbij de bijbehorende icoontjes aan de voorkant te vinden zijn. Jammer genoeg is de plaatsing van de poorten niet zo gebruiksvriendelijk. Twee USB 3.0 verbindingen zitten aan de achterkant van het scherm, maar nog twee naar beneden gericht, dus je kan er redelijk moeilijk bijkomen. Al het andere is naar beneden gericht, zoals de HDMI 1.4 poort en een paar DisplayPort 1.2 aansluitingen. HDMI 2.0 wordt niet ondersteund.

Vergelijk prijzen bij:

 

Eizo ColorEdge CG277 monitor

Echte professionele monitor met een ingebouwde kalibratiesensor

Belangrijkste features:

 • 27-inch, 2.560 x 1.440 IPS met 10-bit kleuren en 16-bit LUT
 • Ingebouwde kalibratiesensor, monitorbedekking meegeleverd
 • 1.000:1 contrast ratio en 99% Adobe RGB
 • Prijs: €1907

Beste Monitor Eizo ColorEdge CG277Eizo zorgt al lange tijd voor de standaard op het gebied van professionele monitors en de ColorEdge CG277 is wederom een herinnering waarom. Dit is geen 4K monitor, aangezien deze 27-inch monitor QHD is, maar hij heeft alle features die nodig zijn om een verbluffende kleuraccuraatheid te leveren.

Hij biedt een 99% dekking van sRGB, Adobe RGB en DCI-P3 kleurruimtes en heeft een ingebouwde kleuren kalibratiesensor. Hij gebruikt ook een 16-bit opzoektabel, wat betekent dat hij 1,097 miljard kleuren van een palette van 278 triljoen weer kan geven.

Als je iets doet waar kleur erg belangrijk voor is, dan is dit de monitor die je moet kopen.

Vergelijk prijzen bij:

 

Conclusie beste monitor kopen gids

Als je de beste monitor kopen wilt, neem dan zeker de bovengenoemde modellen in je overweging mee, aangezien er voor elk budget en behoefte wel een geschikt model tussen zit.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte monitoren volgens:

 

LEES OOK: Touchmonitor kopen gids

1 Reactie
 1. Inzichtelijk stukje over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een goede gaming monitor.

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo