Beste stofzuiger kopen TOP 10

De beste stofzuiger kopen kan een zware taak een stuk makkelijker maken. Onze beste stofzuiger top 10 bestaat uit zakloze stofzuigers, modellen met zak, draadloze stofzuigers, cilindervormige, etc. en alle modellen zijn uitgebreid getest.

De goedkoopste stofzuiger in onze top 10 kost maar rond de €150 en we hebben zelfs één toegevoegd die ideaal is voor personen die allergisch zijn. Voordat we echter met de top 10 gaan beginnen, zullen we eerst wat informatie geven over de overwegingen die je moet maken tijdens het kopen van de beste stofzuiger en hoe we de verschillende stofzuigers getest hebben.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte stofzuigers volgens:

 

Wat is de beste soort stofzuiger?

Er zijn twee belangrijke keuzes die je op dit gebied moet maken. Ten eerste moet je kiezen tussen een stofzuiger met of zonder stofzak. Ten tweede moet je de keuze maken uit een rechtopstaande of cilindervormige stofzuiger. Deze twee keuze zullen we zo verder bespreken.

beste stofzuigersEr is namelijk nog een optie, namelijk de draadloze stofzuigers. Dit is een nieuwe trend op het gebied van stofzuigers. De meeste zijn lang niet zo krachtig als stofzuigers met draad, maar dat maken ze goed met veelzijdigheid en eenvoudigheid. Jezelf verlossen van de kabel maakt het schoonmaken van plekken waar je niet makkelijk toegang tot een stopcontact hebt een stuk eenvoudiger. Deze zijn dus een prima alternatief wanneer je al een stofzuiger met draad hebt voor de moeilijkere taken.

 

Met of zonder stofzak, wat is het beste?

Dyson maakte de zakloze stofzuigers populair, maar de twee types hebben duidelijke voor- en nadelen. Het grootste voordeel van een zakloze stofzuiger is het feit dat deze types geen of bijna geen zuigkracht verliezen wanneer deze vol beginnen te raken. De prestaties verschillen per merk, wat afhangt van de kwaliteit van het systeem dat gebruikt wordt, maar dit is het grootste verkoopargument.

stofzuiger kopen gidsHet probleem met zakloze stofzuigers is dat tijdens het leegmaken een hoop stof vrij kan komen, tenzij je erg voorzichtig bent. Stofzuigers met stofzak zijn hier veel beter in en vooral als je één hebt die de zak automatisch afsluit, zoals sommige modellen van Miele. Voor personen die allergisch zijn voor stof is de beste stofzuiger een type met een stofzak.

Nog een voordeel van zakloze stofzuigers is dat je geen stofzakken hoeft te kopen, waardoor je op de lange termijn geld kan besparen. Je moet echter wel één keer per maand de filters schoonmaken, wat betekend dat je ze minimaal 24 uur moet laten drogen. De enige uitzondering zijn een aantal nieuwe modellen van Dyson. Deze hebben namelijk helemaal geen filter en dit zijn één van de eerste zakloze stofzuigers zonder dit.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte stofzuigers volgens:

 

Rechtopstaande of cilindervormige stofzuigers

Of je voor een rechtopstaande of cilindervormige stofzuiger kiest hangt grotendeels af van welke stijl je voorkeur geniet. Cilindervormige stofzuigers zijn over het algemeen makkelijker op te bergen, maar ze met je mee slepen kan erg vervelend worden. Ze zijn niet de beste keuze voor personen met een zwakke rug, aangezien je vaak voorover moet buigen om ze op te tillen.

beste stofzuiger kopen tips

Een goede rechtopstaande stofzuiger glijd gemakkelijk over je vloer en ze hebben over het algemeen een grotere stofzak, welke je dus minder vaak hoeft te vervangen. Het kan lastig zijn om onder meubels te komen met een rechtopstaand model, maar sommige zijn ontworpen om dit probleem te vermijden.

Als je niet zeker weet welk model het beste voor je is, probeer dan eerst verschillende modellen uit voordat je een keuze maakt.

 

Hoe we de beste stofzuiger uittesten

Elke stofzuiger in onze top 10 is uitvoerig getest en in onze top 10 zullen we ook in het kort onze bevindingen met je delen. Tijdens het testen kijken we naar een aantal belangrijke punten en die zijn als volgt:

Manoeuvreerbaarheid

nilfisk stofzuiger kopenBij dit punt nemen we een kijkje hoe gemakkelijk je de machine kan besturen, aantrekken en optillen. We testen op tapijten en harde vloeren en we kijken naar problemen zoals omvallen bij rechtopstaande modellen, flexibiliteit en veelvoorkomende problemen, zoals het ‘vastplakken’ op harde vloeren door borstels met een slechte kwaliteit.

Schoonmaken van vloerbedekking

We testen hier door witte poeder op donkere vloerbedekkingen te strooien en te kijken hoe goed de vloerbedekking schoongemaakt is na drie op en neergaande bewegingen.

Schoonmaken van randjes

Tijdens de beste stofzuiger test kijken we ook hoe goed de machine de randjes van plinten schoonmaakt, voordat je speciale gereedschappen hiervoor moet gebruiken.

Schoonmaken van harde vloeren

We doen vergelijkbare testen op harde vloeren en kijken hoe goed de machine stof van spleten en gaten van harde vloeren opzuigt.

Schoonmaken van de haren van huisdieren

We testen hoe lang en hoeveel op en neergaande bewegingen nodig zijn om een ingekamde haren van huisdieren in een cirkel met een diameter van 40cm schoon te maken.

Schoonmaken op trappen

We kijken hoe makkelijk het is om trappen schoon te maken met de meegeleverde extra’s. We letten vooral op hoelang de slang is en hoe makkelijk het is om de stofzuiger te dragen.

Geluid

We meten hoeveel geluid in decibel gemaakt wordt door de machine. Dit meten we op hoofd hoogte.

Daarnaast kijken we ook welke accessoires meegeleverd worden, hoe goed ze werken en hoe divers de stofzuiger is. Sommige stofzuigers zijn bijvoorbeeld alleen maar goed voor specifieke taken of hebben een kleine capaciteit, waardoor ze alleen maar geschikt zijn voor kleinere huizen. Andere modellen hebben echter heel veel accessoires, waardoor ze geschikt zijn voor een grote verscheidenheid aan taken.

Andere details waar we opletten is de lengte van de kabel bij stofzuigers met een draad, de batterijduur van draadloze stofzuigers en hoe makkelijk het is om zakloze modellen leeg te maken.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte stofzuigers volgens:

 

Beste stofzuiger kopen top 10:

Numatic Henry HVR200-A2

Belangrijkste features:

 • 9 liter capaciteit, cilindervormige stofzuiger met stofzak
 • 9,6 meter kabel
 • Robuuste bouwkwaliteit

Beste stofzuiger HenryHenry van Numatic is één van de beste stofzuiger merken die beschikbaar is. Het is een favoriet bij professionele schoonmakers en daar is een goede reden voor, want hij is gemaakt om flinke stoten te weerstaan. Dit maakt het een geweldig werkpaard voor kleine kantoren en winkels, maar hij is ook perfect voor in huis en relatief goedkoop.

Eén van onze favoriete features is de enorme stofzak met een capaciteit van 9 liter, wat inhoudt dat je hem niet vaak hoeft te legen. Je moet hard werken om vuil uit de vloerbedekking te zuigen, maar het is een goede schoonmaker voor alle oppervlaktes. Het schoonmaken van de randjes is wat lastiger dan bij de beste modellen, maar de prijs is een stuk lager en de meegeleverde accessoire voor randjes doet zijn werk.

Er is maar één minpunt waar we je echt op willen attenderen. Deze stofzuiger weegt 8,5kg en daardoor is hij redelijk zwaar en een slechte keuze voor personen met een zwakke rug.

 

Miele Complete C3 Kat & Hond

Belangrijkste features:

 • Ingebouwde filter voor geuren van huisdieren
 • Zelfsluitende stofzak van 4,5 liter
 • Turbobrush kopstuk en een speciaal kopstuk voor harde vloeren

Beste stofzuiger Miele C3De Miele Complete C3 Kat & Hond is een geweldige allround cilinder stofzuiger met een speciale nadruk op het schoonmaken van de haren van huisdieren. Onze testcirkel was binnen 12 seconden helemaal schoon en op harde vloeren werkt dit model ook hartstikke goed.

Alle accessoires worden opgeborgen in de stofzuiger, wat erg makkelijk is. Daarnaast heeft hij ook een ingebouwde filter om de geuren van je huisdieren te maskeren wanneer je aan het schoonmaken bent. Het slimme ontwerp maakt hem gebruiksvriendelijk en het ingebouwde filter voor de geuren van huisdieren werkt uitstekend.

Als je liever een kleiner model hebt, dan kan je ook de C2 versie overwegen. Het design is hetzelfde, maar de stofzak heeft een capaciteit van 3,5 liter en hij is lichter.

 

Dyson DC54

Belangrijkste features:

 • Geen filter die je schoon hoeft te maken
 • Accessoire speciaal voor haren van huisdieren
 • 2 liter capaciteit en een kabel van 6,5 meter

Beste stofzuiger Dyson DC54De DC54 is niet perfect, want hij is luidruchtiger dan de meeste andere modellen in onze beste stofzuiger top 10 en de kabel van 6,5 meter is iets te kort, maar de voordelen zorgen ervoor dat je deze problemen door de vingers ziet. Het is één van de snelste en effectiefste stofzuigers die we getest hebben. Tijdens onze test werd het huisdierhaar binnen drie seconden opgezogen, wat tot vier keer sneller is dan ander modellen. De vloerbedekking werd ook geweldig schoongemaakt en de randjes van de plinten worden ook meegenomen.

We zijn ook zeer enthousiast over de accessoires die meegeleverd worden. Zo is er één die speciaal gemaakt is voor haren van huisdieren en deze is geweldig voor het schoonmaken van banken, trappen en hondenmatten. Daarnaast zijn er twee extra kopstukken voor het schoonmaken van de vloerbedekking en harde vloeren. Ze zijn allemaal erg manoeuvreerbaar en maken geweldig schoon.

Dit is ook de eerste zakloze stofzuiger die niet een standaard filter gebruikt. Dit betekend dat je dit model niet hoeft te onderhouden, je hoeft hem alleen maar leeg te maken. Het systeem dat gebruikt wordt voor het leegmaken maakt het ook makkelijker om te voorkomen dat stof ontsnapt.

 

Sebo Felix Vogue Eco

Belangrijkste features:

 • 700W motor en een grote capaciteit van 3,5 liter
 • Zuigkracht aan de zijkant om randen schoon te zuigen
 • Power borstel kopstuk en een flexibele ‘nek’ om onder meubels te zuigen

Beste stofzuiger SeboSebo heeft een loyale hoeveelheid klanten en het is makkelijk om te zien waarom. De Sebo Felix Vogue Eco is een fantastische rechtopstaande stofzuiger die heel makkelijk vuil in de vloerbedekking en huisdierhaar opzuigt. Dit is vooral indrukwekkend wanneer je naar de stille 700W motor kijkt, wat duidelijk laat zien dat de hoeveelheid watt niet het belangrijkste is.

De beste stofzuiger van Sebo wordt geleverd met een power borstel kopstuk die een ongewone L-vorm heeft, wat inhoudt dat je met het nauwere gedeelte makkelijker onder verwarmingen en andere lastige gebieden kan stofzuigen. Daarnaast kan het primaire gedeelte naar beneden gekanteld worden om onder tafels, bedden en banken te zuigen. Al met al is het een geweldige en stijlvolle rechtopstaande stofzuiger.

 

Dyson DC41 Mk2

Belangrijkste features:

 • 2,1 liter zakloze stofopslag en balvormig uiteinde
 • Accessoire voor huisdierharen
 • Automatische kopstuk aanpassing

Beste stofzuiger Dyson DC41De Dyson DC 41 Mk2 is de ultieme rechtopstaande stofzuiger en een machine die zonder probleem huisdierharen opzuigt. Waarom zijn we zo lyrisch over deze machine? Eén reden is dat je met het Dyson balsysteem zonder problemen de moeilijkste plekken kan bereiken, dus als er een rechtopstaande stofzuiger is die meer manoeuvreerbaar is, dan hebben wij die niet gevonden. De slang is ook hartstikke lang, waardoor je de top van bijna elke trap kan bereiken en de randjes van plinten worden allemaal schoon gezogen.

Als je huisdieren hebt, dan zal je blij zijn dat er een accessoire mee wordt geleverd speciaal voor huisdierharen. Deze accessoire maakt het hartstikke makkelijk om huisdierharen op trappen, banken, kofferbakken van auto’s en op elke denkbare plek schoon te maken. Het is een dure machine, maar als je huisdieren hebt, dan is deze machine het geld dubbel en dwars waard.

 

Dyson DC59

Belangrijkste features:

 • 0,4 liter zakloze stofcapaciteit
 • Batterijduur van 20 minuten
 • Normale en handheld modi

Beste stofzuiger Dyson DC59De Dyson DC59 is onze favoriete draadloze stofzuiger om twee redenen. Ten eerste is hij ongelofelijk divers, want je kan hem als een normale stofzuiger gebruiken of ombouwen tot een handheld, zodat het net een grote kruimeldief is. Ten tweede is hij erg licht en gebruiksvriendelijk. Hij weegt zo’n 2 kg en is perfect gebalanceerd. We zijn eigenlijk wel verplicht om een derde reden toe te voegen, want hij maakt bijna net zo goed schoon als een stofzuiger met draad.

Dit alles maakt de DC59 een genot om te gebruiken. Je kan makkelijk spinnenwebben bereiken en tegelijkertijd de vloerbedekking en vloerplanken stofzuigen. De enige minpunten zijn de batterijduur en de opslagcapaciteit. Dit betekend dat hij het geschiktst is voor flatjes en kleine huizen, maar het is ook een goede tweede stofzuiger voor grotere huizen.

 

Vax Air U85-ACLG-B

Belangrijkste features:

 • 2-in-1 draadloze rechtopstaande stofzuiger met handheld
 • Batterijduur tot 50 minuten met de twee meegeleverde batterijen
 • 1 liter capaciteit, 5,1kg totale gewicht, 3,3 kg handheld gewicht

Beste stofzuiger Vax Air U85De Vax Air is de beste stofzuiger op het gebied van deze nieuwe soort. De belangrijkste feature is hoe je hem ombouwt van een normaal rechtopstaand model tot een handheld. Het primaire stuk kan je loskoppelen, zodat je hem makkelijk kan tillen. Een geweldige feature.

Er worden twee batterijen meegeleverd, zodat je door kan gaan met schoonmaken terwijl je de andere oplaad. De gecombineerde batterijduur van 50 minuten is geweldig en meer dan genoeg om bijvoorbeeld een huis met twee slaapkamers schoon te maken.

Harde vloeren kunnen goed schoongemaakt worden en huisdierharen op vloerbedekking zijn geen probleem. Het enige grote minpunt is dat het schoonmaken van de randen van een vloerbedekking niet goed gaat. Dit betekend dat je naderhand nog langs de plinten moet gaan met een accessoire. De beste stofzuiger met draad doet dit in één keer.

 

Gtech AirRam

Belangrijkste features:

 • Batterijduur van 40 minuten wanneer deze volledig is opgeladen
 • Lichtgewicht en simpel design
 • Stofcompressie zodat je hem makkelijker kan legen

Beste stofzuiger GtechDe Gtech AirRam is enorm populair en het is makkelijk om te zien waarom. Het is zeker weten niet een traditionele stofzuiger, maar biedt geweldige zuigkracht zonder al te veel kracht te verliezen. Hierdoor kan een batterijduur van 40 minuten behaald worden, wat voldoende tijd is om flink wat schoon te maken in één sessie.

Hij is ook erg licht en manoeuvreerbaar en dat is waarom het een uitstekende tweede stofzuiger is wanneer je niet met je primaire grote machine rond wilt sjouwen. Nog een geweldig trucje is dat hij stof samendrukt tot ‘balen’ die je makkelijk in de prullenbak kan deponeren zonder dat een deel hiervan weer door de kamer wordt verspreid. Het enige echt minpunt is het gebrek aan accessoires, wat inhoudt dat je hem niet makkelijk op trappen kan gebruiken, maar toch is dit een handig alternatief naast je primaire stofzuiger waar je van zult gaan houden.

 

Miele Complete C3 Allergie PowerLine

Belangrijkste features:

 • Stoffiltratiesysteem van 11 stappen
 • EU ‘A waardering’ voor het vrijlaten van stof
 • HyClean GN stofzakken

Beste stofzuiger Miele C3 AllergieDe Miele Complete C3 Allergie Powerline is grotendeels hetzelfde als de C3 Kat & Hond die we eerder besproken hebben. Het grootste verschil is dat er een stof en pollen filter van 11 stappen gebruikt wordt in plaats van een huisdierengeur filter. Dit maakt het ideaal voor personen die last hebben van allergieën, aangezien het 99,9% van de stof en pollen vasthoudt.

Dit is ook het enige verschil, dus deze is net zo goed in het schoonmaken als de andere versie. Ook de effectiviteit voor het opzuigen van huisdierharen is hetzelfde, dus je mist niet iets belangrijks.

 

Sebo Airbelt E1 Huisdier

Belangrijkste features:

 • Cilinder stofzuiger met 3,5 liter stofzak
 • 1200W motor en S-klasse stoffiltratie
 • 7,5kg met slang en kopstuk, 5,3kg zonder deze

Beste stofzuiger Sebo Airbelt E1De Sebo Airbelt E1 Huisdier is één van de beste stofzuigers die we getest hebben. Een cilinder stofzuiger met stofzak die niet veel ruimte in beslag zal nemen. Het is voornamelijk bedoeld voor lastige huisdierharen en alle andere rommel die je harige vrienden met zich meenemen.

De bouwkwaliteit is geweldig en dit is een machine die gemaakt is om te overleven. We vinden het ook erg fijn dat hij omringt is met een zacht stootkussen om vervelende slijtplekken te voorkomen. De slang is met zijn 7,5 meter langer dan gebruikelijk, maar de 3,5 liter capaciteit is niet bijzonder.

Dit is een zeer stille stofzuiger en hij presteert geweldig. Onze vloerbedekking zag er zo goed als nieuw uit en ook harde vloeren zijn geen probleem. Je kan hem ook makkelijk gebruiken op trappen, hij balanceert hier makkelijk op en heeft een geweldig bereik. Je zal niet veel betere stofzuigers dan deze vinden.

 

Conclusie Stofzuiger kopen gids

De beste stofzuiger kopen is niet de makkelijkste taak, want er zijn zoveel modellen waar je uit kan kiezen. We hopen echter dat je keuze met onze top 10 een stuk makkelijker voor je is geworden. Er zijn uiteraard nog veel meer merken en modellen beschikbaar en uiteindelijk moet je de beste stofzuiger kopen die het beste past bij je wensen en behoeften. Onze stofzuiger top 10 bestaat echter uit modellen die over het algemeen op alle gebieden goed presteren en daarnaast een aantal speciale extra’s hebben die deze modellen uniek maakt. Als je andere goede modellen kent waar je goede ervaringen mee hebt, laat het ons dan zeker weten door hieronder een reactie achter te laten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo