Beste bouwradio kopen? Onze TOP 5

De beste bouwradio kopen kan een lastige taak zijn. Net als hun draadloze elektrische gereedschap familie, zijn er tientallen bouwradio’s waar je uit kan kiezen, welke allemaal gemaakt zijn door verschillende merken en een grote hoeveelheid features, voordelen en mogelijkheden hebben. Een goede bouwradio kan het werk een stuk aangenamer maken, zonder dat je last hebt van vervelende storing. In deze koopgids zullen we een kijkje nemen naar verschillende bouwradio’s van verschillende merken, maar eerst zullen we in het kort bespreken welke punten je moet overwegen en waar je op moet letten.

Onze TOP 5:

RangWerfradio
1PerfectPro Handsfree
2PerfectPro Soloworker DAB+
3DeWalt DCR017
4PerfectPro USBBOX 2
5Bosch PowerBox360 Deluxe

Draaghendels

De draaghendels van een bouwradio zijn een erg belangrijk onderdeel om te overwegen tijdens je zoektocht. Alhoewel het een basis feature is, helpt het enorm bij de draagbaarheid van het apparaat. Ieder merk en iedere radio gebruikt verschillende soort hendels, maar de populairste en meest praktische zijn de hendels aan de bovenkant, welke zeker van pas zullen komen in veel situaties. Een bouwradio kopen zonder hendel kan erg lastig en vervelend worden, vooral tijdens transport.

Knoppen en displays

De audio en vele andere features van een bouwradio stuur je over het algemeen aan via (draai)knoppen. Maar sommige modellen hebben misschien een ander perspectief en aanpak. Vandaag de dag maakt het overgrote deel van deze gereedschappen gebruik van een draaiknop om de volume aan te passen, terwijl sommige andere knoppen gebruiken. Dewalt en RIDGID hebben bijvoorbeeld aparte draaiknoppen voor het tunen van de radio.

De meest recente modellen hebben nu aparte aan/uit knoppen, AM/FM mode selectie, AUX input, klok display, radio tuning en nog meer. De meeste knoppen zijn van rubber, zodat je ze comfortabel in kan drukken en bij sommige andere modellen (zoals Milwaukee) zijn ook de grote draaiknoppen van rubber.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte bouwradio’s volgens:

Er zijn ook modellen die knoppen hebben voor specifieke features, zoals Bluetooth, presets, equalizer en nog meer. Zo hebben Bosch en Milwaukee bijvoorbeeld radio’s die een aparte demp knop hebben, zodat je het geluid snel uit kan zetten. De meeste modellen geven je ook de mogelijkheid om radio presets, EQ en de klok aan te passen door knoppen in te drukken of door een computerachtig menu te scrollen.

Daarom zou je goed moeten bepalen welke features en knoppen belangrijk voor je zijn en bepalen welke radio’s deze bieden. Zodoende verklein je je lijst stukje bij beetje.

Goedkope Bouwradio Kopen

Backlit LCD paneel

Alle bouwradio’s hebben backlit LCD paneel displays voor het volume, de geluidsbron, frequentie en de tijd. De meeste van deze gereedschappen kunnen zelfs de tijd laten zien wanneer het apparaat uitstaat. Veel andere modellen (zoals die van Dewalt bijvoorbeeld) geven je ook andere informatie, zoals batterijduur, oplaadstatus en nog meer. De erg goede radio’s laten de RDS informatie zien, terwijl andere zelfs aangeven welke artiest er momenteel zingt.

Zoek vs scan

Wanneer je een bouwradio kopen gaat is het ook goed om de zoek of scan feature te overwegen. Tuner scan en zoekfuncties helpen om een radiostation sneller te vinden. De Makita radio geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om naar het volgende radiostation te springen door simpelweg op de tune omhoog of omlaag te klikken. De zoek en scan features zijn erg handig en vooral als je op een plek bent waar je de frequenties niet weet.

Bekijk de TOP 10 volgens:

Radio tuners

Of je nu een Dewalt radio of Black en Decker radio koopt, een goed bereik hebben is cruciaal. De primaire taak van de radio is namelijk om FM en AM stations te ontvangen. De radio zou dit moeten kunnen doen zonder al te veel storing. Makita en Ridgid radio’s hebben onder andere de mogelijkheid om te schakelen tussen normale en mono receptie, wat erg handig is als een signaal van een radiostation erg zwak is.

AUX inputs

Aux inputs zijn ook erg belangrijk, aangezien je hiermee muziek af kan spelen van MP3 spelers, cd-spelers, smartphones, tablets en meer. Een kort koord wordt gebruikt en deze stop je in de stereo-ingang, wat standaard is bij de meest populaire elektronica. De Makita bouwradio heeft echter een handiger dockstation aan de bovenkant en bij Bosch is het mogelijk om USB of SD geheugenkaarten te verbinden.

Bluetooth connectiviteit

De Bluetooth connectiviteit is een erg gave feature. Alhoewel het Bluetooth signaal een gelimiteerd bereik heeft van zo’n 30 meter, is het over het algemeen genoeg voor het afspelen van muziek in je werkplaats vanaf een draagbaar apparaat die je in je auto of in de buurt van de radio hebt liggen.

Vakken

Vakken voor externe apparaten is iets waar je op zou moeten letten. In deze vakken kan je bijvoorbeeld je iPod die je verbonden hebt met je radio stoppen. De meeste radio’s hebben dit wel, maar let hier zeker weten wel op. De meeste vakken hebben ook ingebouwde USB-poorten, terwijl andere modellen alleen USB mogelijkheden bieden wanneer de radio verbonden is met het netstroom. Deze specifieke feature kan erg vervelend worden als je je apparaat op wilt laden op een plek waar geen stroom is.

Bekijk de TOP 10 volgens:

Beste Bouwradio Kopen

Welke Makita bouwradio kopen?

Makita is een erg bekend merk en zeer populair. Aangezien ze al zo lang aanwezig zijn heb je een hoop keuze bij dit merk en worden er verschillende accu’s gemaakt, van Ni-MH, Ni-CD en de nieuwe Li-ion. Als je een Makita fan bent, zorg er dan voor dat deze geschikt is voor de accu die je gebruikt. Alle onderstaande modellen van Makita hebben een AUX aansluiting.

Makita 10.8v radio | MR051W

Dit is een van de kleinste radio’s van Makita. Hij wordt aangedreven door een 10.8v Li-ion accu en kan het 2 uur volhouden wanneer hij volledig opgeladen is. Je kan hem niet aansluiten op het netstroom. Het is een AM/FM model, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Je kan de accu niet in de radio opladen en hij heeft ook geen DAB of Bluetooth features.

Makita AM/FM radio | DMR102

Jarenlang was dit het meest populaire model van Makita, met een robuust en modern design die door elk model is overgenomen na de release. De DMR102 is compatibel met NiCD, NiMH en Lion accu’s, maar niet met een Makita ‘G’ accu. Je kan hem verbinden met het netstroom (kabel wordt meegeleverd). Het is een AM/FM model, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Je kan de accu niet in de radio opladen en hij heeft ook geen DAB of Bluetooth features.

Makita DAB radio | DMR104

Dit is momenteel het populairste model en dit is een DAB (digitale) radio, welke je kan verbinden met honderden radiostations. Hij borduurt verder op het succes van de eerdergenoemde DMR102. Hij is compatibel met 9.6v-24v NiCD, NiMH en Lion accu’s, maar niet met de ‘G’ accu. Je kan hem met het netstroom verbinden (kabel meegeleverd). Het is een digitaal en AM/FM model, waarbij het FM bereik 88-108 en 522-1620 KHz AM is. Je kan de accu niet in de radio opladen en hij heeft ook geen Bluetooth features.

Makita Bluetooth radio | DMR106

Dit is het Bluetooth alternatief van de DMR104. Hij heeft dus Bluetooth functionaliteit, maar geen DAB. Voor de rest ziet hij er hetzelfde uit als de vorige twee modellen en is hij compatibel met Li-on en ‘G’ batterijen die sommige gebruikers mogelijk hebben, maar niet met NiCD of NiMH. Dit is een Bluetooth en AM/FM model, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Je kan de accu niet in de radio opladen en hij heeft ook geen DAB.

Bekijk de TOP 10 volgens:

Welke Bouwradio Kopen

Welke Dewalt bouwradio kopen?

Dewalt hebben momenteel 4 radio’s, namelijk 2 grotere modellen en 2 compacte. Alle onderstaande modellen van Dewalt zijn onderdeel van de XR Li-ion serie. Ook deze hebben allemaal een AUX aansluiting.

Dewalt Compact FM/AM radio | DCR019

Dit is het instapmodel van Dewalt en is erg lichtgewicht, compact en heeft een redelijk bereik. Hij is erg stevig gebouwd en compatibel met de volledige Dewalt Li-ion accu’s, van 10.8v – 18v. Je kan hem aansluiten op het netstroom met de meegeleverde kabel. Dit is een AM/FM model, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Je kan de accu niet in de radio opladen en hij heeft ook geen DAB of Bluetooth features.

Dewalt Compact FM/AM radio | DCR020

Deze is op dezelfde tijd uitgebracht als het bovenstaande model, maar het verschil is dat deze wel DAB features heeft. Je kan hem op het netstroom aansluiten met de meegeleverde kabel en is compatibel met de hele Dewalt XR Li-ion accu reeks. DAB maakt het mogelijk om met honderden digitale stations te verbinden en de analoge dekking is 88-108 FM en 522-1620 KHz AM. Je kan de accu niet in de radio opladen en hij heeft ook geen Bluetooth features.

Dewalt FM/AM radio | DCR016

Dit model is veel groter dan de bovenstaande modellen en heeft een stevige plastic balk die hem aan alle kanten beschermt. Het is een radio met alleen maar AM/FM en is compatibel met alle Dewalt XR Li-ion accu’s. Met de meegeleverde kabel kan je hem verbinden met het netstroom. Dit is een AM/FM model, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Je kan de accu niet in de radio opladen en hij heeft ook geen DAB of Bluetooth features.

Dewalt DAB FM & Charger radio | DCR017

Net als bij de verschillen tussen de twee compacte versies geldt ook weer bij deze versie dat je DAB features hebt. Hij heeft hetzelfde robuuste design en afmetingen als het bovenstaande model, maar biedt AM/FM en DAB en je kan ook de accu opladen. Hij is compatibel met alle Dewalt XR Li-ion accu’s en met de meegeleverde kabel kan je hem verbinden met het netstroom. Dit is een DAB en AM/FM model, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Je kan de accu opladen wanneer je de 240v AC kabel gebruik. Hij heeft geen Bluetooth features.

Bekijk de TOP 10 volgens:

Waarom Bouwradio Kopen

Welke Milwaukee bouwradio kopen?

Milwaukee zijn relatief nieuwkomers op de draadloze gereedschapmarkt, maar ze zien zeker het voordeel in van het hebben van een bouwradio in hun aanbod. Tot op heden zijn er 3 modellen beschikbaar.

Milwaukee 12v FM/AM radio | C12JSR-0

Dit is het 12v instapmodel die compatibel is met 12v Li-ion accu’s en biedt gebruikers een AM/FM radio voor onderweg. Je kan hem met de meegeleverde kabel ook verbinden met het netstroom. Dit is een AM/FM model, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Je kan de accu niet in de radio opladen en hij heeft ook geen DAB of Bluetooth features.

Milwaukee FM/AM radio | C12-28DCR

Een groter en meer robuust model dan de bovenstaande en het is een AM/FM model die 12-28v Li-ion accu’s accepteert. Wederom kan je hem met de meegeleverde kabel met het netstroom verbinden. Dit is een AM/FM model, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Je kan de accu niet in de radio opladen en hij heeft ook geen DAB of Bluetooth features.

Milwaukee Bluetooth FM & Charger radio | M18RC-0

Dit is het vlaggenschipmodel van Milwaukee en één van de gaafste apparaten in deze industrie. De robuuste bouw is gebaseerd op een gitaar amp en ziet er geweldig uit. Dit model heeft Bluetooth connectiviteit en ook de mogelijkheid om Milwaukee M18 accu’s op te laden wanneer je hem met het netstroom hebt verbonden. De M18RC heeft niet alleen Bluetooth connectiviteit, maar ook AM/FM, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Hij heeft geen DAB features.

Bekijk de TOP 10 volgens:

Goedkoopste Bouwradio Kopen

Welke Bosch bouwradio kopen?

Bosch 10.8v FM/AM radio | GML108VN

Deze instapmodel 10.8v radio van Bosch is compatibel met 10.8v Li-ion accu’s en biedt gebruikers een AM/FM radio voor onderweg. Je kan hem ook verbinden met het netstroom met de meegeleverde kabel. Dit is een AM/FM model, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Je kan de accu niet in de radio opladen en hij heeft ook geen DAB of Bluetooth features.

Welke Hitachi bouwradio kopen?

Hitachi FM/AM radio | UR18DSL

De radio’s van Hitachi zijn compatibel met alle 9.6-18v Li-ion, NiCD en NiMH accu’s en bieden gebruikers een AM/FM radio voor onderweg. Met de meegeleverde kabel kan je hem met het netstroom verbinden. Dit is een AM/FM model, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Je kan de accu niet in de radio opladen en hij heeft ook geen DAB of Bluetooth features.

Welke Metabo bouwradio kopen?

Metabo FM/AM radio & Charger | RC14418

Het aanbod van Metabo op het gebied van bouwradio’s is deze RC14418. Hij biedt gebruikers een AM/FM radio voor onderweg, maar laad ook alle accu’s op die compatibel zijn met de meegeleverde AC kabel. Dit model is geschikt voor elke Metabo 14.4v & 18v ‘Compact, ‘Plus’ en ‘Extreme’ Li-ion accu’s. Dit is een AM/FM model, waarbij het bereik 88-108 FM en 522-1620 KHz AM is. Hij heeft geen DAB of Bluetooth features.

Bouwradio Kopen tips

Conclusie beste bouwradio kopen gids?

Nu heb je als het goed is een aardig goed idee waar je op moet letten wanneer je de beste bouwradio kopen wilt en je bent nu ook bekent met een aantal grote merken en hun aanbod op deze markt. Overweeg goed waar je de radio vaak gaat gebruiken, zodat je een model uit kan kiezen die features heeft en dingen aanbiedt die bij je wensen en behoeften past. Een bouwradio is een essentiële investering, dus het is aan jou om er eentje uit te kiezen die het meeste waard is voor je geld. Probeer altijd apparatuur van een bekend merk te kiezen, aangezien je zodoende bijna altijd zeker weet dat je lange tijd zal kunnen genieten van de radio.

Bekijk de TOP 10 volgens:

Wat is volgens jou de beste bouwradio? Laat het ons en andere lezers hieronder weten. We hopen dat je genoten hebt van deze koopgids.

1 Reactie
  1. De prijzen van bouwradio’s verschillen vaak ook ontzettend per webshop, er wordt ook vaak mee gestunt met aanbiedingen. Eventueel in combinatie met de aanschaf van een ander gereedschapsapparaat. als je de juiste radio hebt gevonden loont het dus zeker om de prijs te vergelijken.

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo