Drone kopen tips en gids

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, dan is de kans groot dat je een drone kopen wilt. Deze vliegende voertuigen zijn net als elk ander product. Er zijn geavanceerde en beginner modellen, mooie en betrouwbare, etc. Dus om de juiste copter te vinden zou je jezelf af moeten vragen wat voor droner je wilt zijn. Wil je alleen maar rondvliegen in de woonkamer en de kat lastig vallen? Dan is de ongevaarlijke Hubsan X4 een goede keuze. Wil je geweldige foto’s en video’s maken en de drone het vliegwerk laten doen? De DJI Phantom 3 is dan erg goed. Wil je een erg makkelijk doe-het-zelf drone kit? Dan is een doe-het-zelf drone kit die je stap voor stap alles uitgebreid uitlegt waarschijnlijk wat je zoekt. Zodra je het besloten hebt zal deze pagina je helpen bij een drone kopen.

Bekijk de TOP 10 beste drones volgens:

 

De drone markt evolueert enorm snel. Het lijkt net of elke dag een nieuwe copter bekend gemaakt wordt. Je hebt hard gewerkt voor je geld, dus net als elke andere koopbeslissing wil je het beste hebben waar je voor betaalt. Hieronder zullen we belangrijke specificaties opnoemen die je moet overwegen wanneer je een drone kopen gaat en welke drones geschikt zijn voor jou. Na het lezen van dit artikel zijn we er van overtuigt dat je een weloverwogen keuze kan maken om de drone te kopen die het beste bij je wensen en behoeften past.

 

Factoren die je moet overwegen

Dit zijn voor ons de zes belangrijkste factoren die je moet overwegen voordat je een drone kopen gaat: spanwijdte, camera specificaties, batterijduur, vluchttijd, vaardigheidsniveau en prijs. Hieronder in onze drone kopen gids gaan we iets dieper in op deze zes punten. Deze informatie lezen zal je helpen om een weloverwogen keuze te maken, aangezien het belangrijk is om de perfecte combinatie van features te vinden die bij je wensen en behoeften passen. Je zou uiteraard moeten beginnen met een goedkope drone (we raden aan om met iets zoals de UDI U818A-1 te beginnen) die gebouwd is voor beginnende vliegeniers. Nadat je je comfortabel voelt kan je proberen om met meer geavanceerde modellen te vliegen. Neem niet direct een enorme sprong! We willen namelijk niet dat je uiteindelijk je dure product verpest.

 

Spanwijdte

De spanwijdte wordt gemeten van vleugelpunt naar vleugelpunt. Dit geeft je een idee hoe groot de copter is. Dit is een erg belangrijke feature om te overwegen, omdat de afmeting kan bepalen wat het apparaat kan doen. Je moet jezelf afvragen waar je de drone voor wilt gaan gebruiken. Als je alleen binnenshuis wilt vliegen, dan is een kleine drone kopen de beste keuze. De wind en andere factoren hebben een grote invloed op kleinere voertuigen en een grotere drone zal zichzelf of andere dingen beschadigen wanneer je binnen vliegt. Als je buiten wilt vliegen en video’s wilt maken, dan is een grote drone kopen het beste. De spanwijdte wordt vaak gemeten in millimeters. Een kleinere quadcopter heeft een spanwijdte van ongeveer 100 mm en een grotere zo’n 300 tot 400 mm.

 

Vluchttijd

De vluchttijd van een drone is de hoeveelheid tijd die het voertuig in de lucht kan blijven op één batterij. Verscheidene factoren zoals gewicht, vliegmanoeuvres en batterijgrootte beïnvloeden dit in grote mate. Voor iemand die met een kleine drone binnenshuis wil spelen is dit geen groot probleem, maar als je buiten luchtopnames wilt maken, dan is het heel ander verhaal. We kunnen met 100% zekerheid zeggen dat de meeste drones een korte vluchttijd hebben. Het is meestal tussen de 10-20 minuten. Om jezelf te beschermen tegen deze frustratie, zou je een extra batterij moeten kopen of zelfs meerdere. De oplaadtijd is zo’n 45-90 minuten. Onthoud dat de batterij sneller leeg is als je trucjes doet en van hoogte verandert, omdat de motoren meer kracht moeten gebruiken. Beste Drone Kopen

 

Camera

De meeste drones hebben een camera. Zelfs de UDI U818A-1 heeft een camera met een lage resolutie en is relatief goedkoop. Het ligt er helemaal aan waar je de copter voor gaat gebruiken, maar wij vinden dat het iets is dat je altijd zou moeten hebben. Het voegt echt zoveel toe aan de ervaring. Deze extra is geweldig voor een vogelvlucht. Je kan alle goede momenten opnemen en het materiaal gebruiken om geweldige video’s of slideshows te maken. Camera’s met een lage resolutie worden vaak gebruikt om gewicht en ruimte te besparen. De beste quadcopters worden gebruikt voor cinematografie.

 

Controller

De controller die vaak ook wel verzender wordt genoemd verstuurt je invoercommando’s naar de copter. Dit maakt het mogelijk het voertuig te manoeuvreren. De meeste controllers zijn 2,4 GHz en hebben twee analoge sticks. Sommige hebben een LCD scherm wat je diagnostische informatie van de copter in realtime geeft. Onthoud dat elke drone die verkocht wordt anders is, dus zorg ervoor dat je eerst alle features controleert voordat je de drone kopen gaat. Sommige hebben bijvoorbeeld knoppen die het mogelijk maken om gave trucjes te doen.

 

Vaardigheidsniveau

Het vaardigheidsniveau is een erg belangrijke factor die je moet overwegen voordat je gaat vliegen. Zo niet dan kan het zijn dat je honderden euro’s verspeelt. We raden niet aan om een DJI Phantom te kopen voor je eerste drone. Als het je eerste keer is dat je een drone bestuurt, zorg er dan voor dat je een goedkope drone voor beginners aanschaft. We zouden de UDI U818A-1 aanraden. Hij is perfect voor beginners, omdat hij makkelijk te besturen en duurzaam is. Begin met een goedkope drone en ga langzaam naar meer geavanceerde modellen.

 

Sensors

Sensors vind je meestal op de duurdere drones. De populairste is GPS en dit biedt een hoop verschillende functies. Sommige drones kunnen naar specifieke waypoints vliegen. Je kan de breedtegraad en lengtegraad instellen en de copter zal automatisch naar die plek vliegen. Sommige van de meer geavanceerde drones zoals de DJI Phantom heeft een ‘kom terug naar huis’ functie. Wanneer je op deze knop druk zal de drone terugkeren naar het beginpunt.

Bekijk de TOP 10 beste drones volgens:

 

De beste drones voor 2016 zijn…

DJI Phantom 2 – De beste drone voor je GoPro

 • Vluchttijd: 20-25 min
 • Camera: Gebruiksgemak voor GoPro
 • Communicatieafstand: 1000 m
 • Max. vliegsnelheid: 15 m/s
 • Max. klimsnelheid: 6 m/s
 • Batterijtype: 5200mAh LiPo
 • Prijs: €599

Phantom 2 Drone Kopen Wij vinden dat de DJI Phantom 2 de beste drone voor je GoPro is. Vanwege de verwisselbare camerabevestiging kan je je oude GoPro makkelijk vervangen met welke nieuwe generatie er ook maar beschikbaar is. Veel drones en camerasystemen verplichten om altijd dezelfde camera te gebruiken, maar de Phantom 2 niet. Met een ongelofelijk soepele besturing en een relatief simpele instellingen kan je je volledig richten op het vliegen. De combinatie van de stabiliteit, gebruiksgemak en de mogelijkheid om te evolueren met elke nieuwe GoPro, maakt de Phantom 2 de perfecte drone voor je GoPro. Het maakt niet uit of je nu op één plek wilt blijven zweven om een foto of video te maken of zonder problemen een bewegend onderdeel wilt volgen, de Phantom 2 zal het beste uit je GoPro halen. Zie ze als de twee beste vrienden die de wereld samen gaan zien!

Voordelen

 • Soepele besturing
 • Hoogte en snelheid
 • Verwisselbare camerabevestiging

Nadelen

 • Wordt niet geleverd met een camera of cardanische ophanging
 • Vereist een beetje installatiewerk
 • Breekbaar

Vergelijk prijzen bij:

 

Syma X5C – De beste drone voor beginners

 • Prijs: €90
 • Vluchttijd: 7 min
 • HD video opname: 1280/720
 • Camera: 2 megapixel
 • Communicatieafstand: 50 m
 • Batterijtype: 3,7V 500 mAh Li-poly
 • Oplaadtijd: 100 min (USB)

Syma Drone Kopen Er is een reden waarom de Syma X5C één van de best verkocht drones online is. Hij is perfect voor iedereen die eens wil kijken of het vliegen met een drone iets voor hem of haar is. De Syma X5C een geweldige drone voor beginners! Je hoeft niet eens te geloven wat wij zeggen… want als je online naar recensies zoekt dan zal je zeer goede reacties lezen. Aspirant vliegeniers delen graag hun meningen over deze geweldige drone. Alhoewel Syma beweert dat de X5C is uitgerust met HD opname mogelijkheden, vinden we die bewering een beetje te ver gaan. Ja de camera op deze drone is prima, maar verre van HD. Maar wat wil je ook met een prijs van €90? De camera levert prima beeldmateriaal voor het terugkijken van je vluchten en om op te scheppen over een trucje dat je hebt uitgevoerd.

Voordelen

 • Prijs
 • Duurzaam
 • Makkelijk te besturen

Nadelen

 • Geen first-person view
 • Moeilijk om buiten en in de nacht mee te vliegen
 • Matige camera

Vergelijk prijzen bij:

 

DJI Inspire – Beste drone voor fotografen

 • Vluchttijd: 18 min
 • HD video opnames: 4K video
 • Camera: 12 megapixel
 • Communicatieafstand: 2000 m
 • Max vliegsnelheid: 22 m/s
 • Max klimsnelheid: 5 m/s
 • Batterijtype: LiPo 6S hoog voltage
 • Cardanische ophanging: 3 assen
 • Prijs: €3.099

Inspire Drone Kopen Als je een professionele fotograaf bent, dan zou je deze drone zeker moeten overwegen. De Inspire 1 is mogelijk een beetje prijzig, maar hij is elke cent waard. Vooral als je dit voor je werk doet, dus breng je beroep naar een hoger niveau en geef je camera vleugels! Zouden we hem aanbevelen voor een hobbyist? Waarschijnlijk niet. Zo goed als iedereen kan er mee vliegen (het is echt zo makkelijk om onder de knie te krijgen), maar voor hobbyisten is de Phantom 2 Vision+ drone kopen een betere keuze. De Inspire 1 maakt 4k video opnames en HD streaming mogelijk vanaf 2 km afstand! Met optische flow stabilisatie zal je snel opnames maken waar zelfs James Cameron trots op zou zijn. Er zijn super veel features, zoals GPS waypoint vliegen, zodat je de Inspire exact kan vertellen waar hij heen moet gaan. Dit maakt het zonder twijfel de beste drone met een camera en ook de beste quadcopter voor video’s. Oh we vergaten bijna te vermelden dat de Inspire een snelheid kan behalen van 80 km per uur! Denk maar eens na over de mogelijkheden. Tot slot zorgt het transformerende ontwerp ervoor dat je hem makkelijk met je mee kan nemen.

Voordelen

 • Fotografie
 • Transformerend ontwerp
 • Gebruiksgemak
 • Snelheid en hoogte

Nadelen

 • Prijs
 • Breekbaar
 • Vaste camera

Vergelijk prijzen bij:

 

DJI Phantom 2 Vision+

 • Vluchttijd: 20-25 minuten
 • HD video opnames: 1080p/30fps of 1080i/60fps
 • Camera: 14 megapixel
 • Communicatieafstand: 300-500 m
 • Max vliegsnelheid: 15 m/s
 • Max klimsnelheid: 6 m/s
 • Batterijtype: 5200 mAh LiPo
 • Cardanische ophanging: 3 assen
 • Prijs: €1.099

Vision plus Drone Kopen De DJI Phantom 2 Vision+ is nog steeds onze favoriet en we bekronen dit model als de beste quadcopter. Anderen zijn in de buurt gekomen, maar hebben nooit ons hart kunnen stelen zoals de 2 Vision+. Waarom zijn we er zo’n fan van? Hij biedt een vliegervaring zonder gedoe. Dit is de drone die het makkelijkst te besturen is. Hij zweeft voorwaarts, achterwaarts, links, rechts. Het is net een symfonie en jij bent de dirigent. Beweeg de controller vlug en hij zal vlug reageren, maar altijd in een gecontroleerde en ordelijke manier, prachtig. Andere drones hebben vaak kleine probleempjes en bewegen wanneer je het niet wilt. Na een tijdje wordt je hier moe van en je wilt een machine waar je op kan rekenen. Bij sommige drones moet je betalen voor het installeren van je eigen cardanische ophanging en camerasysteem. Dit is niet het geval met de Phantom 2 Vision+. De DJI gefabriceerde camera die standaard meegeleverd wordt met de Vision+ is redelijk vergelijkbaar met de GoPro Hero 3+. Als je geïnteresseerd bent in de technische specificaties, dan kunnen we je vertellen dat de HD opname mogelijkheden 1080/p30 of 1080/60i zijn en je kan ook 14 megapixel foto’s maken. Het ‘wegvliegen’ is het enige probleem die we ervaren hebben met de Phantom 2 Vision+. Veel personen, waaronder ons, hebben hun Phantom 2 uit zichzelf zien opstijgen en weg zien vliegen. DJI heeft er hard aan gewerkt om dit probleem op te lossen en het lijkt erop dat steeds minder personen dit probleem ervaren.

Voordelen

 • Soepele besturing
 • Hoogte en snelheid
 • Ingebouwde camera en cardanische ophanging
 • Makkelijk om in te stellen en mee te vliegen
 • Fotografie

Nadelen

 • Breekbaar
 • Wegvliegen (meerdere gevallen)

Vergelijk prijzen bij:

 

Parrot Bebop – De beste drone voor de middenklasse

 • Vluchttijd: 18 min
 • HD video opname: 1920 x 1080p
 • Camera: 14 megapixel
 • Communicatieafstand: 2.000 m
 • Max vliegsnelheid: 13 m/s
 • Batterijtype: 1200 mAh LiPo
 • Cardanische ophanging: 3 assen
 • Prijs: €489
 • Review: Parrot Bebop Review

Parrot Drone Kopen

LEES OOK: Parrot Bebop Review

Dus je bent een beginner, maar je wilt niet meer de goedkoopste drone kopen? Wij hebben ook in je schoenen gestaan. Op een gegeven moment is het voor iedereen de tijd om door te gaan naar grotere en betere dingen. Als je klaar bent voor de volgende stap, maar nog niet om met het grote geschut te vliegen, overweeg dan de Parrot Bebop. Net als de AR Drone 2.0 wordt de Bebop bestuurt met je smartphone of tablet. Als je het niet comfortabel vindt om je telefoon te gebruiken, dan kan een een sky controller met joysticks aanschaffen. Wanneer je de prijs overweegt, dan is het ongelofelijk hoe geweldige de camera is. Met een 14 MP camera en een vis kijkhoek van 180 graden kan je iedereen op Instagram imponeren. De Bebop kan de vervorming die door de fisheye lens wordt veroorzaakt fixen en het terug naar je telefoon sturen. Hij kan ook 1080p video opnames maken. Maar de opslag zal hier toch heel snel door vol zijn? Niet dus, want de Bebop wordt geleverd met 8GB geheugen. We zijn echt super enthousiast over de Bebop, maar we merkten wel op dat de streaming soms een beetje kan stotteren. Dit kan een beetje frustrerend zijn wanneer je op je foto of opname probeert te focussen. Het is echter niet een groot probleem, want de eigenlijke video opname wordt er niet door beïnvloedt, dus je zal alles prima kunnen zien wanneer je de opname upload.

Voordelen

 • Klein
 • Duurzaam
 • Kwalitatieve camera
 • Makkelijk in te stellen

Nadelen

 • Vaste camera
 • Wegvliegen (bij echter zeer weinig personen)

Vergelijk prijzen bij

 

UDI U818A-1 – De beste drone voor kinderen

 • Vluchttijd: 7-9 min
 • Camera: 720p
 • Communicatieafstand: 91 m
 • Batterijtype: 3,7V LiPo
 • Vaardigheidsniveau: Beginner
 • Oplaadtijd: 60 min
 • Prijs: €95

UDI Drone Kopen Wees niet verrast als je kind binnenkort om een drone vraagt (als ze dat al niet gedaan hebben). Deze trend begint populair te worden bij elke leeftijdsgroep. De UDI U818A-1 is de perfecte drone voor kinderen om het vliegen te leren. Er zijn een hoop beginner drones beschikbaar, maar deze is de beste vanwege een hoop verschillende redenen. Hij is licht, duurzaam en makkelijk om te besturen. Je hoeft je niet druk te maken dat hij snel kapot gaat, want het basisframe en de dikke propellers zijn erg robuust. Als hij uit de lucht valt en op de grond valt, dan zal hij de lucht in stuiteren. De UDI U818A-1 heeft ook een ingebouwde camera die foto’s en video’s kan maken. Je kan al je materiaal snel uploaden met de bijgevoegde USB connector.

Voordelen

 • Prijs
 • Duurzaamheid
 • Makkelijk om te besturen
 • Binnenshuis en buitenshuis
 • Makkelijk om mee te reizen

Nadelen

 • Lichtgewicht (wordt hevig door de wind beïnvloedt)
 • Fotografie
 • Vluchttijd

 

Hubsan X4 – Beste drone voor binnenshuis

 • Vluchttijd: 7 min
 • Camera: 0,3 megapixel
 • Batterijtype: 3,7V 380 mAh
 • AA batterij: 4 vereist
 • Oplaadtijd: 40 min
 • Prijs: €70

Hubsan Drone Kopen Soms wil je niet naar buiten gaan. Misschien is het weer slecht, misschien woon je op de 50e verdieping of misschien ben je gewoon lui op die dag. Wat de reden ook maar mag zijn, je kan binnenshuis vliegen als je dat wilt! De Hubsan X4 is perfect voor het vliegen in je huis. Je kan ook een beschermingsschil voor bescherming van de propeller vastmaken. De Hubsan X4 H107C is één van de enige minidrones in de prijsklasse onder de €100 met een camera die je zou moeten overwegen om te kopen. Met twee modes (basis en geavanceerd) is deze minidrone perfect voor beginners die hun vaardigheden willen ontwikkelen en verbeteren. De Hubsan X4 is zo klein dat hij in de palm van je hand past en hij wordt geleverd met een propeller bescherming waarmee je letterlijk tegen de muren op kan knallen. Alhoewel hij klein is, is hij verrassend zwaar, waardoor hij ook geschikt is voor buitenshuis vliegen. Hij heeft ook knipperende LED lichten wat het vliegen in de avond ook mogelijk maakt.

Voordelen

 • Prijs
 • Binnenshuis/buitenshuis
 • Kan trucjes doen
 • Afmetingen (waardoor je in krappe kamers kan vliegen)

Nadelen

 • Breekbaar
 • Af en toe moeilijk om onder controle te houden
 • Afmetingen (gelimiteerde afstand)
 • Vluchttijd

Vergelijk prijzen bij:

 

Wie zou een drone kopen?

Je vraagt je misschien wel af wie er nou eigenlijk een drone kopen zou? Je zal verrast zijn hoe snel de hoeveelheid drone piloten groeien. Als je naar je lokale park bent geweest, dan is de kans groot dat je wel eens één van deze vliegende robotten hebt gezien. Drones hebben de kracht om een publiek te trekken en ze verrast te doen laten staan. Drones zijn niet alleen erg leuk om mee te vliegen, maar de ondernemende applicaties die drones voor consumenten bieden zijn eindeloos. Iedereen van filmploegen tot makelaars willen graag drones gebruiken vanwege de geweldige en goedkope beelden die ze bieden. Verscheidene webwinkels beginnen te experimenteren met het leveren van drones, journalisten kunnen veilig toegang krijgen tot gevaarlijke rampzones en voetbalmoeders kunnen de wedstrijden als nooit te voren opnemen en dat allemaal door drones.

Goedkoopste Drone Kopen

 

Conclusie drone kopen gids

Vanwege het feit dat de drone technologie elke dag verder ontwikkeld wordt, is dit artikel nooit echt compleet en daar zijn we blij om. Zolang drone fabrikanten nieuwe manieren uitvinden om een betere en veiligere vliegervaring te bieden, zullen wij er zijn om je te laten weten waar je op moet letten. Het is makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien, maar je kan het beste een drone kopen waar je een goed gevoel bij hebt. We hopen dat je genoten hebt van dit artikel en onthoud dat de eerste stap in de lucht komen is!

Bekijk de TOP 10 beste drones volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo