Beste mini beamer kopen + TOP 5 van pocket & kleine beamers

Draagbare projectors worden steeds kleiner en lichter. Projectors van 6 kg werden voorheen gezien als draagbaar, maar nu zijn ze alleen maar acceptabel voor het dragen van kamer naar kamer. De kleinste en lichtste beamers van vandaag de dag zijn klein genoeg zodat je eentje mee kan nemen zonder erbij na te hoeven denken en in je koffer of zelfs broekzak stopt. Een kleine afmeting betekent echter wel dat je een aantal beperkingen voor lief moet nemen en daarmee bedoelen we voornamelijk de helderheid. Als je de beste mini beamer kopen wilt, dan zullen de onderstaande vragen en onderwerpen je helpen om de beste uit te kiezen.

Onze Beste Mini Beamer TOP 5:

RangMini Beamer
1Vivitek Qumi Q3 Plus
2LG lg-ph550g
3Philips PicoPix 4835
4Optoma ML750ST
5Philips PicoPix 3417W

 

Mini beamer kopen gids:

Hoe draagbaar moet hij zijn?

De kleinste beamers van vandaag de dag vallen onder twee categorieën: palm-top en pico. De categorieën zijn een beetje verwarrend, omdat de meeste fabrikanten de palm-top een broekzak beamer noemen. Maar met afmetingen van 5 x 13 x 13 cm is de broekzak omschrijving meer metaforisch dan realistisch. Pico projectors kan je echter vergelijken met een mobiele telefoon qua gewicht en afmetingen, dus deze passen makkelijk in je broekzak. Palm-tops zijn draagbaar genoeg om makkelijk met je mee te nemen wanneer je ze nodig hebt en pico projectors klein en licht genoeg om altijd bij je te hebben.

Sommige van deze projectors maken de draagbaarheid nog beter door bestanden rechtstreeks vanaf een USB-stick af te spelen. Vraag jezelf af of het profiteren van deze features ervoor zorgt dat je je computer thuis laat. Als dit het geval is, dan kan een iets grotere en zwaardere beamer met een USB leesfunctie een meer praktische keuze zijn dan een lichtere versie die niet zonder je computer werkt.

LEES OOK: Beste beamer voor de ultieme thuisbioscoop.

 

Welke resolutie heb je nodig?

Voor de beste beeldkwaliteit zou de native resolutie van de projector (de hoeveelheid fysieke pixels in de display chip van de projector) gelijk moeten zijn met de resolutie die je het meeste gebruikt. Jammer genoeg heb je nog niet de luxe om die keuze te maken, zowel met palm-tops als pico projectors. Palm-tops zijn namelijk SVGA en in veel gevallen niet de standaard 800 x 600, maar een klein verschil (858 x 600 bijvoorbeeld). Dit betekent dat de beamer zelfs een VGA beeld moet schalen, wat de beeldkwaliteit kan beïnvloeden.

Pico projectors bieden iets meer keuze in resolutie, maar het maximale is momenteel VGA (640 x 480), wat geschikt is voor video’s of standaard presentaties met niet al te veel tekst of erg fijne details. Er is momenteel tenminste een beamer beschikbaar die maar half VGA biedt (480 x 320) en is alleen maar bedoeld voor video’s of afbeeldingen. Geen van de mini beamers bieden een native breedbeeld resolutie. Pico projectors en sommige palm-tops zijn ook relatief gelimiteerd op het gebied van resoluties die ze kunnen accepteren en vervolgens bij kunnen schalen naar een native resolutie. Dus zorg ervoor dat de projector het signaal kan accepteren die je van plan bent om te sturen.

 

Hoe helder moet je mini beamer zijn?

De algemene regel voor beamers is dat helder niet altijd beter is, maar je kan die regel negeren voor palm-top en pico projectors. Geen van de modellen die momenteel beschikbaar zijn, zijn helder genoeg om te kwalificeren als te helder voor bepaalde lichtomstandigheden voor een redelijk beeldafmeting. Dus voor deze projectors geldt altijd, helder is beter.

De helderheid van pico projectors begint bij zo’n 10 lumen. Dat zou helder genoeg moeten zijn om een afbeelding met een diagonale afmeting van 24-inch weer te geven in een donkere kamer. Palm-top projectors beginnen ver onder de 100 lumen tot bijna 200 lumen. Dat zou helder genoeg moeten zijn voor diagonaal scherm met gedempt licht van minimaal 40-inch. Maximaal zou een beeld van 70-inch weergegeven moeten kunnen worden, zelfs met een beetje licht.

Beste Mini Beamer Kopen

 

Staar je niet blind op de contrast ratio

Contrast ratio is de ratio tussen de helderheid van de meest heldere en donkerste gebieden die een beamer kan produceren. Maar het is maar een factor van vele die je waarnemingsvermogen van beeldkwaliteit op dezelfde manier beïnvloeden. Dus het weten van de contrast ratio vertelt je niet zo veel over een projector. Gezien de lage helderheid van pico en palm-top beamers, is de contrast ratio zelfs nog minder relevant dan bij normale projectors.

 

Hoe ben je van plan om te verbinden?

De meeste pico en palm-top beamers bieden een SVGA (analoog) verbinding voor een computer en een composite verbinding voor videosignalen. Sommige hebben alleen maar composite video. Er is tenminste een beamer op de huidige markt beschikbaar die je kan verbinden met je iPod, waardoor je deze kan gebruiken als een iPod accessoire. Om logische redenen moet je goed opletten dat de beamer poorten beschikbaar heeft voor de computer of video-apparatuur die je wilt gebruiken.

 

Welke technologie wil je hebben?

De meeste palm-top en pico projectors gebruiken DLP technologie, wat last kan hebben van een regenboog effect. Lichte gebieden op het scherm worden opgedeeld in kleine regenbogen voor sommige personen wanneer ze hun blik aanpassen of wanneer iets op het scherm beweegt. Personen die gevoelig zijn voor dit effect kunnen het vervelend vinden. Het is echter bij sommige beamers erger dan bij andere. Voor elke beamer die je overweegt is het dus eerst een goed idee om na te gaan hoe erg het regenboog effect is.

De twee andere technologieën die huidige en toekomstige pico projectors hebben zijn LCOS en laser. Er zijn simpelweg nog niet genoeg modellen om conclusies te trekken over de plus- en minpunten van deze technologieën, dus er is geen reden om projectors af te strepen op basis van technologie.

 

Heb je audio nodig?

Audio mogelijkheden in pico en palm-top projectors lopen uiteen van niet aanwezig, naar zo goed als nutteloos tot verrassend goed voor zulke kleine beamers. Als je geluid in presentaties gebruikt of de projector wilt gebruiken om bijvoorbeeld films te kijken, zorg er dan voor dat de audio zowel een goede kwaliteit heeft en luid genoeg is voor je behoeften. Als een alternatief kan je voor een apart geluidssysteem kiezen.

 

Gebruiksgemak van een mini beamer

Niets is erger dan dat de apparatuur niet werkt wanneer je je klaar maakt voor een presentatie. Je staat daar terwijl je uit probeert te zoeken wat er mankeert aan je mini beamer terwijl iedereen naar je kijkt. Wanneer je een mini beamer kopen gaat moet je het instellen en het besturen van de unit ook in overweging nemen. Veel mini projectors hebben afstandsbedieningen, waardoor het houden van je presentatie erg makkelijk gemaakt wordt.

Goedkoopste Mini Beamer Kopen

Nu mobiele apparaten de markt over beginnen te nemen is het alleen maar logisch om te investeren in een mini beamer die niet veel zwaarder weegt dan de andere apparaten die je gebruikt. Wanneer je nu ergens snel een paar dagen naartoe moet gaan, dan maak je je geen zorgen meer over het meeslepen van een projector of om deze in de kofferbak van je huurauto te stoppen. Je hoeft alleen maar de mini beamer in je broekzak te stoppen en je bent klaar.

Lees ook:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo