Tefal Cuisine Companion review

De Tefal Cuisine Companion is een lastig product om te beschrijven. Tefal omschrijft het als ‘een kokende keukenmachine’ die ’tot wel tien huishoudelijke apparaten in de keuken vervangt en perfect is voor koken, stoven, stomen, braden, mengen, kneden, mixen, hakken, kloppen en malen’. Laten we eens in deze Tefal Cuisine Companion review een kijkje nemen wat hij zoal te bieden heeft.

Tefal Cuisine Companion review:

Wij omschrijven het graag als een mix tussen een voedselverwerker, elektrische mixer, slow cooker en een elektrische saucier. Gelukkig laat Tefal je niet aan je lot over om uit te zoeken wat je met de machine kan. De Tefal Cuisine Companion wordt geleverd met een receptenboek die 100 voorgerechten, 100 hoofdgerechten en 100 nagerechten bevat. Deze zijn geprint op ring-gebonden kaarten, die een derde van een pagina in beslag nemen. Je kan dus de verschillende kaarten bekijken en een menu creëren die bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht en al deze drie maaltijden koken zonder dat je een pagina om hoeft te slaan.

Vergelijk prijzen bij:

Om je te helpen met zo’n grote verscheidenheid aan gerechten, wordt de Tefal Cuisine Companion geleverd met vier verschillende gereedschappen, namelijk: een ‘Ultrablade’ mes, een klopper, een menger en een kneed en hakmes. Er is ook een stoommand. Daarnaast heeft de voorkant van de machine een LCD display en een setje duidelijke knoppen voor voorgeprogrammeerde programma’s, zoals slow cook, soep, stoom en deeg. Er zijn ook knoppen om de snelheid van je gereedschap, de kooktemperatuur en tijd handmatig in te stellen, zodat je bestaande recepten aan kan passen of om als je je dapper voelt je eigen creaties te maken.

Beste Tefal Cuisine CompanionElk recept in het meegeleverde boek omschrijft duidelijk welke gereedschappen en programma’s je nodig hebt en hoelang het duurt om ze te maken van start tot finish. De meeste recepten bestaan uit twee of drie stadia. Zo moet je bijvoorbeeld uien en knoflook snijden met de Ultrablade, vervolgens het mes vervangen met de menger, het ui en knoflook mengsel een aantal minuten verzachten in olijfolie, voordat je vlees, wortels, gesneden tomaten en oregano toevoegt en dit tot slot een half uur laten koken (een ruwe benadering van het meegeleverde bolognaise recept).

Het mooie van de recepten is hoe efficiënt ze het kookproces maken. Normaal gesproken hoef je maar een paar minuten te spenderen aan het voorbereiden van de ingrediënten voordat je kan beginnen met koken en het eerste kook stadium geeft je tijd om de ingrediënten voor de volgende voor te bereiden. Aangezien alles geautomatiseerd is hoef je je bijvoorbeeld niet druk te maken over de verzachting van de uien, aangezien deze constant geroerd worden door de machine en ze verbranden niet.

Het is werkelijk bevrijdend dat je niet constant je voedsel als een havik in de gaten moet houden. Wanneer je een stoofschotel maakt, zoals bijvoorbeeld de Baskische kip, dan hoef je nadat je de kip aan de andere ingrediënten hebt toevoegt, alleen maar op een knop te drukken en je kan met een gerust hart erbij weglopen. Wanneer je na 45 minuten terugkomt, zal je overheerlijke maaltijd klaar zijn. Hetzelfde geld voor vla. Doe vier eidooiers in de kom met een beetje suiker, meng het gedurende een minuut en voeg na 30 seconden melk en vanille essence toe. Start vervolgens het nagerecht programma en kom na 12 minuten terug voor een mooie, consistente en klontvrije vla. Voor vla moet je normaal weg altijd bij de pan blijven staan en heel goed opletten om te voorkomen dat het een roerei wordt. Ook kruimeldeeg nam hooguit vijf minuten in beslag en we hadden niet eens bloem aan onze handen.

Tefal Cuisine Companion kopen

De Tefal Cuisine Companion heeft echter wel een aantal beperkingen. Zo wordt een vreemde terminologie gebruikt in het receptenboek en we vroegen ons af of deze wel op een goede manier aangepast is voor de Nederlandse markt. Je hebt bijvoorbeeld vaak 50ml olijfolie nodig. De meeste Nederlandse recepten zouden in plaats daarvan drie eetlepels zeggen (ongeveer 45ml). Ook werden we verrast door ‘geplette tomaten’ en in plaats daarvan gebruikte we dus gesneden tomaten. Nog een klein minpunt is dat er vaak stoom ophoopt tussen de twee lagen van de deksel, wat vervolgens condenseert en van alle kanten naar buiten druppelt wanneer je de deksel eraf haalt en een beetje kantelt.

Een groter minpunt is het feit dat het receptenboek soms probeert om de Tefal Cuisine Companion over te laten komen als een wondermachine. De Tefal Cuisine Companion is fantastisch voor gerechten zoals stoofpotten, deeg, vla, mayonaise en soep, maar zou niet verward moeten met een alles-in-1 wondermachine die al je gerechten klaar kan maken. Voor een grote hoeveelheid van de recepten in het meegeleverde boek is een oven en ander keukengereedschap vereist en alhoewel het boek je een hoop recepten voor nagerechten geeft, wordt de Tefal Cuisine Companion hierbij vaak alleen gebruikt om het deeg te maken.

De aanwijzing is terug te vinden in de naam, want dit is een Tefal Cuisine Companion en niet een RoboRickStein. Het is een enorm handige machine om in de keuken te hebben om bepaalde taken te verrichten terwijl je druk bezig bent met andere delen van je maaltijd. Ook is het een geweldige machine als je tijdgebrek hebt, om toch relatief gezonde maaltijden te maken met verse ingrediënten, zolang je van soepen en stoofpotten houdt.

Tefal Cuisine Companion review

De Tefal Cuisine Companion is een mooi ontworpen machine en voelt echt stevig aan, maar voor een prijs van zo’n €700 is hij zeker weten niet goedkoop. Ook al doet de machine het werk van tenminste drie keukengereedschappen, blijft dit een hoop geld. Als je een pientere rijke kok of een rijke jonge professional in een kleine flat bent, dan zal je zeker weten niet meer zonder de Tefal Cuisine Companion willen wanneer je deze hebt, maar het was fijn geweest als hij zo’n €100 goedkoper was geweest.

Vergelijk prijzen bij:

Tags:

1 Reactie
  1. geeeeeeen 1 receptenboek in het nederlands!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    zo jammer,ik zou het niet meer kopen ,wel een thermomix,alleen maar omdat er niets in het nederlands is.
    Alleen in het frans.

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo